John William Godward : Athenais Tablosu

John William Godward : Athenais Tablosu

John William Godward'un dikkat çeken resimlerinden biri de Athenais Tablosudur. Yine bir kadın model üzerinden yapılan resim, çok canlı renklerle zenginleşmiştir. Farklı renkler resimde kendisine yer bulsa da kırmızının ağırlıkta olduğunu görmekteyiz. John William Godward eserleri kapsamında yer alan Athenais, Antik Yunan detaylarıyla ön plana çıkar. 

Godward’ın pek çok resminde olduğu gibi bu resminde de model üzerinde yer alan elbisenin rengi diğer renklerin bir adım önündedir. Burada da kırmızının ağırlıkta olduğunu görmek mümkündür. Kırmızı temelde yer almakla birlikte kırmızı ile uyumlu renklere de yer verilmiştir. Ayrıca resim, adeta renklerin dansına sahne olur. 

Athenais Tablosunun Odak Noktası

Resmin odak noktasında ayakta bir kadın bulunmaktadır. Kolunu arkasındaki yapıya dayayan kadının üzerinde kırmızı bir elbise vardır. Elbise oldukça incedir, bu nedenle kadının yarı çıplak olduğunu söylemek olanaklıdır. Elbisenin bütün detayları resimde kendisine yer bulmuştur. Kadının ayakkabısı, elbisenin açık kalan kısmından görülür. Oldukça canlı olan bu görüntüler, görüntünün fotoğraf makinesinden alınmış olduğunu düşündürür.

Resimdeki kadının gözlerinde yine bir özlem vardır. Çünkü bu resimde de modelin farklı bir tarafta baktığı ve uzakta kalan bir şeyleri aradığı görülmektedir. Kadının arkasında oldukça canlı renklerle resmedilen ağaçlar bulunur. Ağaçların boyları değişiklik gösterir, düzensizliğin içinde bir düzen vardır. 

Uzakta yapıların olduğunu söylemek olanaklıdır. Bu ise kadının bulunduğu alan içerisinde insanların yaşadığı izlenimi verir. John William Godward eserleri içerisinde yer alan ve ayrıntılarıyla dikkatleri üzerine çeken resim, Godward’ın birçok resminde olduğu gibi romantik detayları bünyesinde barındırır.

Eski medeniyetlerden kalma bir görüntünün günümüz dünyasındaki yansıması izlenimi veren resim, renklerin dans ettiği bir resim olma özelliğindedir. Kullanılan renklerin her biri, birbiriyle uyumludur. Bunun yanı sıra bir renk, diğerlerinden çok daha ön planda yer alır. Bu ise canlı rengin olduğu figürün dikkat çekmesine neden olur. 

Bu resimde de ön plana çıkan renk, kadının üzerindeki elbisenin rengidir. Dolayısıyla resimdeki kadın, resme ilk bakışta fark edilen figürdür. Kadının bütün masumluğuyla resimde yer alması, resmin huzur veren ögesi olarak değer görmesini sağlar.


Athenais

306,68 TL
259,90 TL

Athenais tablosunu TabloHane.com dan ölçü ve çerçeve seçeneklerini seçerek satın alabilirsiniz. Bu işlem için "Satın Al" butonuna tıklayarak ürün sayfasından sepetinize ekleyebilirsiniz.

Satın Al


Başlık