Game of Thrones Ejderhaları : İsimleri, Kanvas Tabloları

Game of Thrones Ejderhaları : İsimleri, Kanvas Tabloları

Game of Thrones dizisinde yer alan üç efsanevi ejderha hakkında ilgi çekici bazı gerçekleri keşfedelim. Diziye, İllyrio Mopatis'in (Roger Allam) Daenerys Targaryen'e (Emilia Clarke) Khal Drogo ile olan düğününde Asshai’ın ötesindeki gizemli Gölge Toprakları'ndan getirdiği üç taşlaşmış ejderha yumurtası ile başlarız. İlk sezonun sonunda, hem Viserys hem de Khal ölmüş, ancak Daenerys'in cenaze töreninde bu yumurtalar beklenmedik bir şekilde çatlar ve yüzlerce yıl sonra ilk kez ejderhalar yeniden doğar. Daenerys, ejderhalarına Rhaegal, Viserion ve Drogon isimlerini verir.

Game of Thrones Rhaegal

Dany'nin Ejderhası: Rhaegal

Yeşil ve bronz tonlarındaki Rhaegal, Daenerys'in erkek ejderhalarından biridir. Üç kardeşin ortancası olan Rhaegal, büyük kardeşi Drogon kadar saldırgan olmasa da, küçük kardeşi Viserion'dan daha tehlikelidir. İsmi, Daenerys'in babasının adından, Rhaegar Targaryen'den gelmektedir. Siz de Game of Thrones’un bu büyüleyici yaratığını Tablohane’nin kanvas tablo özelliği ile tasarlayıp, çalışma odası tablosu olarak kullanabilirsiniz.

Game of Thrones Viserion

Dany'nin Ejderhası: Viserion

Viserion, Daenerys'in ölen kardeşi Viserys'in adını taşır. Altın şeritlerle süslü krem rengindeki bu ejderha, 7. Sezon "Duvarın Ötesinde" bölümünde Gece Kralı tarafından öldürülüp, daha sonra bir buz ejderhası olarak diriltilir. Night King, Viserion'ı kullanarak Westeros'un duvarlarını eritir ve böylece Beyaz Yürüyüşçülerin istilasına yol açar.

Game of Thrones Drogon

Dany'nin Ejderhası: Drogon

Drogon, adını Daenerys'in eşi Khal Drogo'dan alır ve Daenerys'in sahip olduğu ejderhalar arasında en büyüğü ve en korkulanıdır. Kırmızı ve siyah renklerdeki Drogon, savaşlarda Daenerys'e eşlik eder ve çeşitli yaralar alır. Daenerys'e itaat etmeyenleri, aralarında Samwell Tarly'nin babası Randyll ve kardeşi Dickon da olmak üzere, ateşiyle yakarak cezalandırır. Siz de Game of Thrones’ta yer alan bu vahşi yaratığa duvar tablosu olarak iç mekanlarınızda yer vermek için Tablohane’yi ziyaret edebilir. Çeşitli tablo modellerinde duvarlarınıza renk katabilirsiniz.

Rhaegal, Viserion ve Drogon, "Game of Thrones" evreninde yaşayan son ejderhalar olarak bilinirler. Bu ejderhalar, Batı Avrupa tarihi boyunca ve dizinin kendine has anlatısında önemli bir yer tutarlar.

Game of Thrones Ejderhaların Geçmişi

Game of Thrones'da Ejderhalar İlk Ne Zaman Ortaya Çıktı?

Ejderhalar, Daenerys'in Khal Drogo'nun ölümünden sonra 1. sezonda ilk kez görülür. Illyrio'nun hediye ettiği yumurtalar, Daenerys'in Drogo'nun yanında bıraktığı ve sonrasında muhteşem bir şekilde canlandığı ejderha serisinin başlangıcıdır.

Game of Thrones Ejderha ve Gemiler

Diğer Game of Thrones Ejderhalarına Ne Oldu?

"Game of Thrones"un ilk sezonu, ejderhaların neslinin tükendiği bir dönemden yaklaşık bir yüzyıl öncesine dayanır. Geriye kalanlar, sadece dekoratif olarak düşünülen taşlaşmış ejderha yumurtalarıdır. Ancak Daenerys, Illyrio'nun hediyesinin sıradan olmadığını hisseder ve 1. sezonun sonunda, ejderhalar muhteşem bir şekilde dirilirler.

Game of Thrones Ejderha Yumurtası

Kendi Game of Thrones Ejderha Kanvas Tablonuzu Nasıl Tasarlayabilirsiniz?

Tablohane.com üzerinden, bu efsanevi varlıkları duvarlarınıza taşımak için kendi ejderha kanvas tablonuzu tasarlayabilirsiniz. İstediğiniz ejderha görselini yükleyerek, boyut ve şeklini seçin. Duvarınızın ve mobilyalarınızın renkleri ile uyumlu olup olmadığını ön izleme seçeneği ile görebilirsiniz.

Game of Thrones Ejderhaları

Siz de sevdiğiniz dizi ve film tablo modelleri için Tablohane’yeulaşabilirsiniz. Dilerseniz kendi Game of Thrones ejderha görselinizi yükleyerek kanvas tablo olarak satın alabilir, evinizi süsleyebilir veya sevdiklerinize benzersiz bir hediye verebilirsiniz. Böylece dekoratif tablolar olarak yaşam alanlarınıza mistik bir hava katabilirsiniz.

Başlık