Vikings : Gerçek, Kurgu Karakterler ve Kanvas Tabloları  

Vikings : Gerçek, Kurgu Karakterler ve Kanvas Tabloları  

Vikings : Gerçek, Kurgu Karakterler ve Kanvas Tabloları

Dünya genelinde tarihi kurgu severler için Vikings; aksiyon, macera ve drama dolu olağanüstü bir seridir. Güçlü karakterlerle donatılmış sahneleriyle nefes kesen dizi, dünyasını mükemmel bir şekilde yansıtan cesaret verici bir öykü sunar. 2013'ten günümüze kadar her bölüm, izleyiciyi heyecanlandıran ilham verici kadın savaşçıları, fetihleri, mağlubiyetleri, evlilikleri, çocukları ve fantastik kostümleri ile zamanda bir yolculuğa çıkarır. Ragnar Lodbrok ve çocuklarının hikayesi, gelecek yıllarda da hafızalarımızda yer edinecek.

Merak ediyor musunuz; Vikings'e ilham veren gerçek yaşam olaylarının ne kadarı ekrana yansıtıldı? Her bir karakterin kanvas tablolarını sizin için özel olarak tasarlıyoruz. İstediğiniz Vikings karakterini veya favori sahnenizi, evinizde veya iş yerinizde, tercih ettiğiniz boyut ve şekilde Tablohane.com üzerinden kolayca tasarlayabilir ve satın alabilirsiniz. Şimdi, Vikinglerin gerçek hayattan esinlenen 10 karakterini birlikte inceleyelim.

Vikings : Rollo

1. ROLLO: Gerçek Bir Karakter

Dizide Ragnar'ın kardeşi olarak bilinen Rollo, tarihsel bir figürdür. Normanların atası olarak kabul edilen Rollo, MS 846'da doğmuş ve ilk Normandiya Dükü olmuştur. Vikings, onu başlangıçta kardeşi tarafından gölgede bırakılan sert bir savaşçı olarak tanıtırken, sonrasında Normandiya'nın Hıristiyan Dükü olarak evrilmesini gösterir. Rollo'nun gerçek hayatı, kardeşlik teması haricinde ekranda gördüğümüzle büyük benzerlikler taşır ve dizideki en doğru tarihsel karakterlerden biri olarak öne çıkar. Siz de Tablohane ile MDF tablo modelleri veya cam tablo olarak bu karakteri iç ve dış mekanlarınızda yaşatabilirsiniz.

Vikings : Floki

2. FLOKI: Gerçek Bir Karakter

Floki, gerçek hayatta İzlanda'nın kurucusu olan Floki Vilgerdarson'a dayanır. Dizide egzantrik ama yetenekli bir tekne üreticisi olarak karşımıza çıkar ve Viking gemilerinin tasarımından sorumludur. Vikings boyunca Ragnar'ın en yakın dostlarından biri olarak ve yeni topraklara ulaşmalarına yardım eden bir savaşçı olarak önemli bir rol oynar. Floki'nin karakter gelişimi, 5. sezonda gerçek hayattaki Floki Vilgerdarson'un yaşamına paralel şekilde işlenir.

Vikings : Lagertha

3. LAGERTHA: Gerçek Bir Karakter

Katheryn Winnick tarafından canlandırılan Lagertha, dizinin en dikkat çekici karakterlerinden biridir. İskandinav efsanelerine dayanan Lagertha, cesur bir kadın savaşçı olarak tanımlanır. 12. yüzyıl tarihçisi Saxo Grammaticus'un yazdığı Gesta Danorum'da detaylandırılan Lagertha'nın hayatı, Vikings’de Ragnar'ın etkileyici cesareti sayesinde onunla evlenmeye ikna olduğu bir hikaye ile işlenmiştir. 

Vikings : ivar the boneless

4. IVAR THE BONELESS: Gerçek Bir Karakter

Fiziksel olarak kırılgan ama acımasız olan Ivar the Boneless, tarihsel olarak gerçek bir figürdür. 800'lerde İrlanda'da yaşamış bir Viking şefi olan Ivar, Ragnar Lothbrok'un oğlu olarak bilinir. "The Boneless" lakabının, kemik hastalığından dolayı verildiği düşünülür. Vikings’de Ivar'ın oğulları tarihî figürler olarak kabul edilirken, Ragnar daha çok mitolojik bir karakter olarak işlenir.

Vikings : Aslaug

5. ASLAUG: Gerçek Bir Karakter

Ragnar'ın ikinci eşi olan Aslaug, beş oğlunun annesi ve tarihî verilere göre gerçekten yaşamış bir karakterdir. Aslaug, soylu bir aileden gelmesine rağmen, yetim kaldıktan sonra fakir bir çift tarafından büyütülmüş ve onun güzelliği gizlenmiştir. Ayrıca Vikings’de geleceği öngörme yeteneğine sahip olduğu bilinir. Bu mistik karakterin mekanlarınıza farklı dokunuş katması için Tablohane’yi ziyaret edebilir, film tablo modellerini duvarlarınıza asabilirsiniz.

Vikings : Aethelwulf

6. AETHELWULF: Gerçek Bir Karakter

Kral Ecbert'in oğlu ve ordusunun lideri olan Aethelwulf, Vikingler dizisinde zeki olmayan ama duygusal anlamda zengin bir karakter olarak işlenmiştir. Gerçek hayatta, Aethelwulf sakin bir kişiliğe sahip olmasıyla bilinir ve oğlu Alfred the Great için harika bir örnek teşkil etmiştir. Ne yazık ki, arı sokması sonucu alerjik bir reaksiyonla hayatını kaybetmiştir.

Vikings : judith

7. JUDITH: Gerçek Bir Karakter

Tarihî kayıtlarda Judith, Aethelwulf'un ilk eşi olan ve Alfred the Great'in annesi olan kadındır. Vikings dizisinde ise Judith, çok daha genç bir yaşta Aethelwulf ile evlenmek üzere verilmiş ve hiç çocukları olmamıştır.

Vikings : Athelstan

8. ATHELSTAN: Kurgu

Vikingler dizisinde Athelstan, Ragnar'ın eski bir Hıristiyan keşişi olarak kölesi haline gelir ve bu süreçte inancını sorgular. Onun mücadelesi, dizide ilgi çekici sahneler sunar ve Vikings’e dönüşen bir keşişin tarihte yer alması pek mümkün değildir.

Vikings : Ragnar

9. RAGNAR: Kurgu

Vikingler dizisinin ilk dört sezonunun merkezinde yer alan Ragnar, tarihçiler tarafından gerçek bir kişi olup olmadığı konusunda kesin bir görüş birliği olmamakla birlikte, büyük olasılıkla birkaç kişinin özelliklerinin birleşimi olarak kabul edilir. Vikings’deki oğulları tarihsel figürler olarak kabul edilirken, Ragnar daha çok efsanevi bir karakter olarak işlenmiştir. Siz de bu efsanevi karaktere dekorasyonunuzda salon tablosu olarak yer vermek için Tablohane’yi ziyaret edebilirsiniz.

Vikings : kwenthrith of mercia

10. KWENTHRITH OF MERCIA: Kurgu

Mercia'lı Kwenthrith, dizide sevilmeyen özelliklere sahip bir karakter olarak karşımıza çıkar ve tamamen kurgusaldir. Tarihteki Prenses Cwenthryrh, Kraliçe Cynethryth ve onun kızı Eadburh'tan esinlenerek yaratılmıştır. Kwenthrith, dizide harika bir iş çıkaran karmaşık bir karakterdir.Tablohane üzerinden kendi görselinizi yükleyerek veya seçtiğiniz Vikings karakterini cam duvar tablosu olarak kullanabilir veya sevdiklerinize hediye ederek onları şaşırtabilir ve mutlu edebilirsiniz.

vikings kanvas tablosu,

Başlık