2023 Tablo Dekorasyon Trendleri 

2023 Tablo Dekorasyon Trendleri 

Dekorasyon, evler ve mekanlar için en önemli detaylardan biridir. Evlerimizde tarzımızı yansıtmak için tarzımıza uygun eşyalara yer veririz. Yaşam alanlarımızı renklendirmek ve estetik bir görüntü vermek için duvarların rengi, seçtiğimiz mobilyalar, aydınlatmalar, halı ve tablolar gibi pek çok farklı eşyayı özenle seçmemiz gerekir.

Bir mekanda en önemli dekoratif unsurlardan biri de tablolardır. Çıplak duvarlar bizi yansıtmaz, sıkıcı ve kimliksizdir; bu yüzden dekoratif tablolar ve duvar süsleri dekorasyonu tamamlayan parçalardır. Çok eski çağlarda da günümüzde de renkler, çizgiler ve sanat eserleri duvarlarımızı süslemiştir. Tablo dekorasyon trendleri zamanla değişmekte ve sürekli yeni trendler oluşmaktadır. 

2023 tablo dekorasyon trendleri oldukça zevkli ve çeşitli seçenekler barındırmaktadır. Tablo dekorasyon trendlerini ve evinize tablo seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bu yazıda bulabilirsiniz. Dekorasyon için tablo seçmeden önce bu yazıya muhakkak göz atmalısınız.


Tablo Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evinizde kendiniz gibi hissetmeniz ve evinizin dekoru ile birlikte sizi yansıtması çok önemlidir. Dekorasyon sizin zevkinizi ve tarzınızı yansıtmalıdır; bu yüzden tablo seçiminde dikkat etmeniz gerekenleri sizin için listeledik. Bu yazıdan ilham alarak evinizdeki duvarların dekorasyonunu baştan yaratabilirsiniz.

  • Yeni tablo dekorasyon trendlerini incelemeden karar vermeyin. Size fikir verecek çok sayıda seçenek bulabilirsiniz.
  • Seçeceğiniz tabloların kendi zevkinizi yansıtmasına ve evinizle uyumlu olmasına önem verin.
  • Tabloları evinizin hangi odasına asacağınıza göre seçeceğiniz tabloların teması değişecektir. 
  • Evinizi dekore ederken acele etmeyin, tablo dekorasyon trendlerine ve seçiminize zaman ayırın. 
  • Tabloların sağlam ve kaliteli bir malzemeden yapılmış olması ve baskı kalitelerinin iyi olması gerekir. Satın almadan önce kalitesinden emin olun, aksi takdirde baskı bulanık olabilir. 
  • Tablo dekorasyon trendleri her yıl değişse de seçeceğiniz tabloların rengine, boyutuna ve yan yana asmayı düşündüğünüz diğer tablolarla uyumuna da önem vermelisiniz.
  • Tablo alırken duvarın tablonun ağırlığını taşıyıp taşıyamayacağını kontrol etmenizde de fayda var.

Eviniz ya da yaşam alanınız için tablo tercih ederken yazdığımız bu bilgiler dekorasyon fikirleri anlamında hayat kurtarıcı olacaktır. İlham veren farklı tasarlanmış tabloları inceledikten sonra kendi duvarınıza şekil vermekten çekinmeyin. Harika bir dizayn yapacağınızdan emin olun.

Nötr Dekorasyona Renkli Tablolar

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Nötr Dekorasyona Renkli Tablolar

Dekorasyon fikirleri kişiye özeldir ve zevk meselesidir. Aynı tabloyu yüzlerce farklı şekilde kullanmak elbette ki mümkündür. Duvarları ve evdeki diğer aksesuarları renkli yapıp tabloları sade renklerde kullanmak bir tercih olduğu gibi tam tersi de bir tercihtir. Tabloların değiştirilmesi her zaman mümkün olduğundan evin dekorasyonunun nötr renklerden oluşması daha çok tercih edilmektedir. 

Genellikle beyaz bir duvar tercih edilir; böylece beyaz resim kağıdınıza resim çizer gibi duvarlarınızı renklendirebilirsiniz. Tablo dekorasyon trendleri set halindeki tablolara önemli ölçüde yer vermekte. Tablo setleri birbiriyle uyumlu renklerde olacağından önceliğiniz set halinde tablolara göz gezdirmek olmalı.

Pop Art Tasarımla Dekorasyonunuza Modern Bir Hava

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Pop Art Tasarımla Dekorasyonunuza Modern Bir Hava

Pop Art, diğer tüm sanat akımlarından ayrılan bambaşka bir çizgidir. Pop Art’ın öncüsü Andy Warhol sanatta bambaşka bir çığır açmış ve hiçbir anlamı olmayan nesneleri dahi sanata dönüştürmüştür. Pop Art son 50 yıldır tablo dekorasyon trendleri arasında sıklıkla yer alır. 

Günümüzde de pek çok yerde gördüğümüz tasarımların ilham kaynağı olan Pop Art akımı aslında sanatın gündelik hayattan kopmaması gerektiğini savunan sanatçılar tarafından başlatılmıştır. Gündelik herhangi bir nesne dahi bu düşünceye göre sanata dönüşebilir. Eğer bu fikir size de yakın geldiyse modern bir ev dekorasyonuna hazır olun. Salonunuzun girişinde montajlanmış bir konserve resmi ya da rengarenk çizilmiş şaşırmış bir kadın resmi bulabilirsiniz.

Siyah Beyaz Tabloların Asilliği

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Siyah Beyaz Tabloların Asilliği

İddialı ve havalı bir dekorasyon için siyah beyaz tablolar vazgeçilmezdir. Her zaman her duvarda renk kullanmak kimi zaman fazla karışık görülebilir ve istediğiniz görüntüyü sağlamayabilir. Siyah beyaz renkteki tablolarda desenler ve dokular daha belirgindir. Oldukça estetik ve elegant bir görüntü oluşturur. 

Siyah beyaz tablolar özellikle portre tablolarda dekorasyona bambaşka bir ruh katar. Duvarlar renkli boyandıktan sonra üzerine siyah beyaz bir tablo asılabilir. Çoğu insan için tabloda ne resmedildiği de doğal olarak çok önemlidir. Özellikle zebralı ve at fotoğraflarının olduğu tablolar siyah beyaz olarak renkli halinden daha şık bir görüntü sunar. Eğer siyah beyaz tabloların evinizle uyumlu olduğunu düşünüyorsanız bu ürünlere web sitemizden göz gezdirebilirsiniz.

,Soyut Geometrik Tabloların Farkı

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Soyut Geometrik Tabloların Farkı

Soyut sanat, her zaman anlaşılır olmamıştır. Çoğu insan bir tabloya baktığında sorgulamadan onun ne olduğunu anlamak ister. Oysa soyut bir tablo her bakıldığında herkese başka bir şey ifade eder, her insan için farklı duyguların açığa çıkmasına sebep olur. 

Soyut eserler sınırsız tarzda olabilir; bunlardan biri de geometrik desenlerin tabloya aktarılmasıdır. Soyut geometrik mdf tablo seçenekleri özellikle geçtiğimiz yıllarda ve 2023 yılında tablo dekorasyon trendleri arasında en çok konuşulanlar arasındadır. Herkese göre olmasa da sanatı seviyor ve modern sanattan ilham alıyorsanız geometrik mdf tablo seçenekleri sizi bekliyor. 

Vitraya Yeniden Dönüş

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Vitraya Yeniden Dönüş

Vitray desen cam tablolar şu sıralar tablo dekorasyon trendleri arasında en popüler seçeneklerden biri olarak karşımıza çıkmakta. Genellikle eski ve tarihi yapılarda görmeye alışık olduğumuz vitray camlar günümüzde evlerde ve yapılarda çok sık görülmüyor fakat vitrayın muhteşem güzelliğini artık evinizde tablo olarak sergilemek de mümkün. 

Vitray desen cam tablolar sanki bir tarihi eserden çıkıp da evinize gelmiş gibi hissettirmektedir. Farklı oluşu ve estetik etkisiyle evinizin atmosferini bambaşka bir havaya büründürebilir. Dijital baskı vitray desen cam tablolar ve çok sayıda çeşitli ürünleri Tablohane web sitemizden edinebilirsiniz.

Klasiklere Evinizi Açın

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Klasiklere Evinizi Açın

Modern sanatla haşır neşir değilseniz klasikleşmiş eserlere evinizde yer açmalısınız. Sanat tarihi klasikleri, çok ünlü ressamların başyapıtlarının yer aldığı büyük bir koleksiyondur. Van Gogh, Leonardo da Vinci, Pablo Picasso, Rembrandt, Paul Cezanne ve Claude Lorrain gibi pek çok ünlü ressamın binlerce harika eseri bulunmaktadır. 

Evlerinizde ve yaşam alanlarınızda ünlü ressamların tablolarını sergilemeniz sanata değer veren misafirlerinizce de takdir görecek ve ilgi çekecektir. Bu ölümsüz eserler tablo dekorasyon trendleri içinde hiç eskimeyen bir yere sahiptir. Her zaman şık ve kaliteli bir tarzınız olduğunu herkese göstermenizi sağlar; bu sebeple tarzınız şık da olsa salaş da olsa klasiklere muhakkak bir şans verin. Dünyanın en ünlü tablolarını kanvas veya cam tablo seçenekleriyle Tablohane’de bulabilirsiniz.

Mandalanızı Kendiniz Boyayın

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Mandalanızı Kendiniz Boyayın

Mandala basit bir dairenin etrafına çizilen halkalar ve şekillerden oluşan Hint kökenli bir şekildir. Mandala bir meditasyon yöntemi olarak kullanılır. Halkalar arasına pek çok farklı desen çizilerek mandala oluşturulur ve ardından istenilen renklere göre boyanır. İnanışa göre mandala huzur ve güven verir ve ruhu dengeler. 2023 tablo dekorasyon trendleri arasında çizilmiş fakat boyanmamış mandala tabloları oldukça popülerdir. 

Huzur arayışında olan kişiler için tasarlanan bu tabloyu satın aldıktan sonra kendiniz dilediğiniz renklerde boyayarak duvarlarınızı süsleyebilirsiniz. Mandala tablosunun size uğur ve huzur getirmesi için dileklerde bulunabilirsiniz. Tablohane sitemizde pek çok farklı çizimin yer aldığı seçenekler boyanmak için sizi bekliyor. Boyalarınızı ve fırçalarınızı hazırladıktan sonra siparişinizi oluşturmayı unutmayın.

Önceki yayınımıza https://www.tablohane.com/blog/sanatseverler-icin-ronesans-donemi-tablolari-1194 linkinden ulaşabilirsiniz.

Başlık