Claude Monet Gelincikler Tablosu - Coquelicots - Poppy Field

Claude Monet Gelincikler Tablosu - Coquelicots - Poppy Field

Çok özel renklerle hareketlilik kazanan ve ilk izlenimde huzur veren Gelincikler tablosu, Claude Monet eserleri arasında yer alır. 1873 yılında yapılan resim, gelinciklerin hâkim olduğu bir resim olma özelliğindedir. Tuval üzerine yağlı boya ile yapılan resimde kullanılan renkler ve teknikler, sanat dünyasında çok özel bir yer edinen resmin ortaya çıkmasını sağlamıştır. İzlenimcilik sanat akımıyla oluşturulan resimde, gelincik bahçesindeki görüntü, Monet görüşüyle bizlere aktarılmıştır. Güneş ışığının doğanın renkleri üzerindeki yansımasına tablolarında sıklıkla yer veren ressam, Gelincikler adlı tablosunda da benzer bir şey yapmıştır.

Gelincikler Tablosu Kimin Eseri?

Manzara tabloları arasında öne çıkan Gelincikler tablosu, başarılı çalışmalar ortaya koyan ünlü Fransız ressam Claude Monet tarafından tuvale aktarılmıştır. Fransız ressamın Empresyonizm etkisinde olması ve eserlerinde bu anlayışı fazlasıyla yansıtması oldukça değerlidir. 1840 doğumlu yazarın 86 yıllık ömründe en değerli eserlerinden bir tanesi olan Gelincikler, oldukça ilgi çekicidir. 

Claude Monet’in en değerli eserlerinden olan Gelincikler’i seçmek istediğinizde farklı tablo ebatlarını tercih etmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Çünkü bu tablo kaliteyi yansıttığı kadar görsel açıdan da her alana uygun bir alternatiftir. Öyle ki söz konusu eseri ister ev tablosu ister cafe tablosu olarak yaşam alanlarınızda yer verebilirsiniz. 

Gelincikler Tablosu Ne Zaman Yapıldı?

Monet Gelincikler tablosu, 1873 yılında en önemli eserlerinden bir tanesi olarak ön plana çıkar. Özellikle de kaliteli bir izlenim eseri olarak kabul edilebilecek olan Gelincikler, kendi döneminin en başarılı seçeneklerinden bir tanesidir. Bu yönüyle de ilgi çekiciliğini yansıtmayı başarır. 

Claude Monet imzasını taşıyan resim, her bir detayıyla insanların ilgisini çeken resimler arasındadır. Açık ve güneşli bir gökyüzüne resimlerinde sıklıkla yer veren Monet, bu resminde güneşi biraz saklar. Anlık bir kaybolma nedeniyle gökyüzünün hafif karanlık yapısına şahit oluruz. Fakat buna rağmen havanın sıcak ve güneşli bir gün olduğunu fark ederiz.

Resimdeki gelincikler, resimden kopup fiziksel dünyaya sıçrayacaktır sanki. Hem kullanılan renkler hem de gelincikleri çizerken kullanılan teknikler, eserin oldukça canlı bir görünüm sergilemesini sağlar. Bunun yanı sıra arkada yer alan ağaçlar, mesafenin bir hayli geniş olduğunu başarılı bir şekilde yansıtır. Ağaçların arasında bir villa görülür. Fakat açığa çıkarılmak istenmiyor gibidir, o da ağaçların arasına saklanmıştır. Siz de bu tabloyu tercih etmek istiyorsanız Tablohane üzerinden ister kanvas tablo ister MDF tablo olarak satın alabilirsiniz.

Gelincikler Tablosu Hikayesi

Claude Monet’in Gelincikler tablosu ile Şemsiyeli Kadın eseri arasında bir bağ kurmak mümkündür. Çünkü Paris yakınlarında bulunan Argenteuil kırsalında yaşarken sık sık resmettiği manzaralardan bir tanesi de Gelincikler adlı eserin ortaya çıkmasını sağlar. Bir yaz günü resmedilen enfes bir çiçek tablosu olan Gelincikler ile siz de kaliteli bir görselliği yakalama fırsatı bulabileceksiniz.


Güneş ışınları, gelincik tarlasının üzerine doğrudan rengini yansıtmış gibi durmaktadır. Claude Monet ayrıcalığını yansıtan resim farklı renklerin ahengiyle bir araya gelmiştir. Işığın anlık etkilerinin görüldüğü resimde gelincikler, bütün kırmızılığıyla tablodaki yerini alır. Resmin sağ kısmında bir kadın ve çocuğun olduğu görülür. Tuvalin alt kısmına yakın olmaları, yakın bir perspektifte yer aldıkları hissini yaratır. Kadının elinde mavi bir şemsiye bulunur. Şapkası nedeniyle yüzü tam seçilemeyen kadının yanında ise oğlu yer alır.

Çocuk, adeta gelinciklerin arasında kaybolmuş gibidir. Resme detaylı bir şekilde bakıldığında tepede de bir kadın ve çocuğun bulunduğu gözlemlenir. Arkalarında yer alan ağaçlar, sanki onları gizler gibidir. Dolayısıyla resme ilk bakıldığında arka plandaki kadın ve çocuk açık bir şekilde görülmez. Bunun yanı sıra ressam, resme dikkatli bakılmasını salık veriyor gibidir. 

Başlık