Claude Monet Nilüfer Tablosu - Les Nympheas

Claude Monet Nilüfer Tablosu - Les Nympheas

Claude Monet eserleri içerisinde yer alan bir diğer ünlü tablo da Nilüfer tablosudur. Orijinal ismi Les Nympheas olan tablo, benzersiz bir sanatın vücuda gelmiş halidir. Tabloda doğaya yer veren Monet, “Elde ettiğim zenginlik doğadan geliyor, doğa benim ilham kaynağım.” diyerek neden doğaya yöneldiğini de açıklamıştır. Nilüfer olarak bilinen tablosu bir seri halindedir.

Yaşamının son dönemine damgasını vuran Nilüferler tablosu, ressamın gözünden doğaya bakışın bir resmidir. Genellikle açık hava resmi yapan Monet, adeta kendi bahçesini oluşturmuştur. 1883 yılında Paris’in dışında kalan Giverny’de bahçeli bir eve yerleşen ünlü ressam, devasa bir yapay gölet yaptırdı. Burada Japon tarzı bir gölet de oluşturan Claude Monet, nilüferlerle dolu olan bu gölette çeşitli resimlerinde yer verdi.

nilüferler tablosu

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Nilüferler Tablosu Ne Zaman Yapıldı?

1914 yılında yakın arkadaşı Georges Clemenceau’nun da teşvik etmeleriyle Claude Monet, ünlü tablolar arasında yer alan nilüferleri resmettiği bir dizi tuval çalışmasına başladı. Nilüferlerin yer aldığı resimlerin her biri, benzersiz renklerle harmanlandığından çok özel bir manzaraya da ev sahipliği yapıyor. 250 kadar yağlı boyadan oluşan Nilüferler tablosu, 1895-1926 yıllarında yapılmıştır. Farklı ışık ve hava şartları altında resmedilen nilüferler, değişik boyutlardaki tuvaller üzerine resmedilmiştir. Öyle ki bazı tuvallerin boyu birkaç metre yüksekliğindedir. Çok özel bir şekilde resmedilen tablolar, halihazırda Paris’te bulunan Musee de l’Orangerie’de sergileniyor. Son tablolarında ressam, erken izlenimci tekniklerden farklı teknikler kullanmıştır. Kullanılan fırça darbeleri ve teknikler, bunu çok açık bir şekilde gösterir. Su yüzeyinin güzelliğini açığa çıkarmak için dışavurumcu tekniklerden yararlanan Monet, kompozisyonu da bir hayli basitleştirmiştir.

Saf ve canlı renklere yer veren ünlü ressam, çok daha soyut resimlere kapı araladığını da belli ediyor. Her biri oldukça benzersiz bir manzaraya ev sahipliği yapan Nilüferler tablo serisi, Monet’in en çok dikkat çeken resimleri arasında kendisine yer buluyor. Tablo serisiyle ilgili belirtilmesi gereken hususlardan biri, bu resimleri yaparken Monet’in gözlerinde katarakt bulunuyor olmasıdır. Kare, dikdörtgen, dair olmak üzere farklı formlardaki tuvallere çizilen resimler; sanat dünyasındaki özel yerini korumaya ve sanatseverler tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Bu eşsiz eseri Tablohane ile kanvas tablo olarak evlerinize taşıyabilirsiniz.

Nilüferler Tablosu Anlamı

Ressamın farklı ışık ve renklerde Nilüferler tablosunun nasıl görüneceğine dair çalışmalar gerçekleştirdiğinden söz etmek gerekir. Özellikle de farklı büyüklükte tasarlanan ve her biri kendine has özellikler taşıyan Nilüferler tablosu en dikkat çeken eserler arasında yer alır. Siz de kaliteli bir tablo tercihinde bulunmak adına Claude Monet’in Nilüferler adlı eserini mutlaka tercih etmelisiniz. Tablohane aracılığıyla ulaşabileceğiniz Claude Monet eserleri ev dekorasyonunuza farklı bir hava katmaya hazır. Siz de bu manzara tabloları ile evlerinize sanatsal bir dokunuş yapabilirsiniz.

Başlık