Duvara Tablo Asma Teknikleri

Duvara Tablo Asma Teknikleri

Ev dekorasyonunu yaparken duvarlara ayrı önem vermeniz gerekir. Bunun için tablo asmak, eve bir zariflik katmakla birlikte karakterinizi yansıtır. Büyük ve küçük tablolar seçerek evin ambiyansını etkileyici bir şekilde değiştirmeniz mümkündür. Tabii, bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir. Doğru asma yöntemlerini seçerseniz harika bir görüntünün oluşmasını sağlayabilirsiniz.

Eviniz için aldığınız tablolarda ilk olarak dikkat etmeniz gereken, mobilya ve duvar rengiyle uyumlu olanları seçmek olacaktır. Daha şık bir ev dekorasyonu için bu önemlidir. Ayrıca ölçülerin de uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Biz de bu içeriğimizde tablo asmak ile alakalı tüm detayları vereceğiz. Hazırsanız okumaya başlayalım.

Tablo Genişliği ve Yüksekliği Nasıl Olmalı?

Az önce bahsettiğimiz gibi evinize tablo asmak istediğiniz zaman ölçüler önem arz ediyor. Tek ve büyük bir tablo asmayı düşünüyorsanız kullandığınız mobilyaların ölçüsüne uygun seçim yapmalısınız. Öyle ki mobilyalarla orantılı olan tablolar, duvarda oldukça şık duruyor. Eğer ki odak noktasının tablo olmasını istiyorsanız evinizde bulunan en büyük mobilyanın arkasına seçtiğiniz tabloyu asabilirsiniz. Şöminenin arkasında da bu tablolar ilgi çekici duracaktır.

Tablo Genişliği ve Yüksekliği Nasıl Olmalı?

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Kanvas Tabloları Asmak

Ev dekorasyonlarında kullanılan tablolar için kanvas tablo sıkça tercih ediliyor. Siz de bu tabloları salonunuza asmak istiyorsanız birkaç noktaya dikkat etmelisiniz. Tablo asmak için öncelikle tablonun ölçüsünü göz önüne almanız gerekiyor. Sabitleme işleminde çivi kullanabileceğiniz gibi farklı alternatifleri de uygulamanız mümkündür.

Asimetrik Tabloları Sabitlemek

Asimetrik tablolar, genel olarak sabitlenmesi zor olan modellerdir. Sabitleme esnasında oldukça karışık görünebilirler. Bu tablolar için genellikle duvarı delmeden bant ile tablo asma yöntemi tavsiye ediliyor. Çivi yerine bu yöntemle daha iyi bir şekilde tablonuzu asmanız mümkündür. 

Bantları yapıştırmanızın ardından tabloyu duvara dikkatle yerleştirmeniz çok önemlidir. Hatta yanınızda size yardımcı olacak biri varsa başarıyla asmanız kolaylaşır. Parçalı tabloları alacaksanız asimetrik modellerden uzak durmalısınız. Ayrıca parçalı tablolarda daha fazla zorlanma ihtimalinizin olduğunu hatırlatmak isteriz.

Parçalı Tabloları Duvara Sabitlemek

Parçalı modeller ne kadar zor olsa da bunlar, sizin vazgeçilmeziniz olabilir. Parça sayısının önemi kadar parçaların bütünü oluşturması da zordur. Tablo asmak için bu modelleri doğru sırada yerleştirdiğinize dikkat etmeniz gerekiyor. Bunun için de bant kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Öncelikle büyük parçayı yerleştirip ardından diğer parçaları asmalısınız. 

Parçalı Tabloları Duvara Sabitlemek

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

 

MDF Tabloları Asmak

2 cm kalınlığındaki tabakalara yapılan baskılara MDF tablo adı verilir. Ekonomik olmasından dolayı birçok kişi, ev dekorasyonlarında bu tabloları kullanıyor fakat MDF tabloları asarken dikkatli olmak gerekiyor. Bu tablolar, genellikle çivi ile asılıyor. Aynı zamanda bantla da MDF tabloları asma şansınız vardır. Bu durum, evinizde çivi kullanmak isteyip istemediğinize göre değişir.

Çivi ile Tablo Sabitlemek

Tablo asmak için sabitleme esnasında çivi kullanmayı düşünüyorsanız bunun herhangi bir sakıncası yok. Çünkü çiviyle asmak için tablonun arkasında bir aparat bulunuyor. Bu aparat yoksa da kolaylıkla temin etmeniz mümkündür. Ardından aparatı tabloya monte etmeniz gerekiyor. Takacağınız aparat, tablonun üst kısmında ve tam ortasında bulunmalıdır. 

İşlem, bunun sonrasında çok daha kolay! Çiviyi duvara çaktıktan sonra tek yapmanız gereken tabloyu asmak. Sadece astıktan sonra nasıl durduğuna dikkat etmeniz yeterlidir. Doğru bir şekilde sabitledikten sonra duvarınızda harika bir görüntü oluşturacaktır.

Çivisiz Tablo Asma Yöntemleri

Birçok kişi, ev dekorasyonu için tablo asarken duvara zarar vermekten kaçınıyor. Bu nedenle çivi çakmadan tablo asmak konusu çok fazla merak ediliyor. Duvara herhangi bir zarar vermeden tabloyu sabitlemek için genellikle patafix ile tablo asmak yöntemi öneriliyor. Çünkü alan düzenlemesi esnasında patafix büyük bir avantaj sağlıyor.

Duvarı delmeden tablo asmak için tablonun ağırlığına ve ölçüsüne dikkat etmelisiniz. Düşmemesi için 4 kenarına da bandı yapıştırmanız gerekiyor. Duvara tabloyu yerleştirirken özenli davranmalısınız. Aksi takdirde hem duvarda hem de tabloda istenmeyen durumlar yaşayabilirsiniz.

Büyük Tabloları Asarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Büyük tablo asmak, çoğu zaman zordur. Ancak birkaç noktaya dikkat ederek salonda veya başka bir odada harika bir görüntü ortaya çıkabilir. Zevkinize hitap eden büyük bir tabloyu duvarınıza asarken öncelikle yanınızda birinin bulunması avantaj sağlar. Dikkat etmeniz gereken diğer noktalar ise aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Tabloların göz önünde olması daha hoş bir ambiyans yaratır.
  • Konum olarak özellikle koltuk arkasını tercih edebilirsiniz.
  • Tek ve büyük boy tablo için orantıya dikkat edin.
  • Tabloyu yerleştirirken şömine ve masa arkasını tercih edebilirsiniz.
  • Tabloyu çok yükseğe asmanıza gerek yok. Örneğin, koltuğun üstüne tablo asacaksanız biraz daha koltuğa yakın ayarlayabilirsiniz.

Yukarıdaki püf noktalara göre astığınız büyük boy tablolar, dikkat çekici olacaktır. Tabii, tablo ile duvarınızın renginin uyumlu olmasına özen göstermelisiniz.

Çoklu Tablo Asmanın Püf Noktaları

İki, üç ve daha fazla parçadan oluşan çoklu tablolar, evinizde kullanabileceğiniz modellerdir. Örneğin, çoklu anime tabloları, salonunuzun enerjisini yükseltebilecek niteliktedir. Bu tabloları asarken düzene dikkat etmeniz gerekir. Büyük bir tabloyu üst kısma asıp altına küçük tabloları yerleştirmeniz mümkündür. Aynı şekilde bütünlük oluşturması gereken çoklu tablolar için sıralamaya özen göstermeniz gerekir.

Çoklu Tablo Asmanın Püf Noktaları

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Tablo Asma Yöntemleri

Cam tablolar ve kanvas tablolar gibi birçok farklı tablo çeşidi bulunuyor. Bu tabloları farklı yöntemlerle duvara asmanız mümkündür. Bunun için birçok seçenek olduğunu söylemeliyiz. Tabii ki bu yöntemleri uygularken hangi asma stilini tercih edeceğiniz önemlidir. Çivi çakarak tabloyu sabitleyebileceğiniz gibi bant veya patafix de kullanabilirsiniz. 

Salon veya odanız için doğru tablo asma yöntemini bulmanız gerekiyor. Bu, tamamen sizin isteğinize ve zevkinize göre şekillenir. Biz de sizin için harika ambiyanslar yaratan teknikleri inceledik. Tablo asmak için aşağıdaki başlıklarda verilen yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Farklı Ölçülerde Tablo

Özellikle çoklu tablolarda görülen farklı boyutlardaki tabloları duvara asabilirsiniz. Bu modellerde genellikle bir tane büyük tablo bulunur. Üst kısma en büyük tabloyu yerleştirebilirsiniz. Alt bölüme ise daha küçük tabloları asmanız mümkündür. Böylece duvarınızda gerçekten zarif bir görüntü yaratabilirsiniz.

Üst Üste Asmak

Aynı boyutlarda olan çoklu tabloları üst üste asmanız mümkündür. Belirli aralıklarla astığınız bu tablolar, duvarda hoş bir ambiyans oluşturur. Genel olarak üst üste asılan tablolar düzenli bir şekilde görünür. 

Rüzgâr Gülü Stili

Bir başka tablo asma yöntemi de rüzgâr gülü stilidir. Daha dağınık bir görüntü oluşturmak için bu stili tercih edebilirsiniz. Rüzgâr gülü şekli vereceğiniz bu tablolar, boş duvarınız için ideal bir yöntemdir.

Simetrik Uygulama

Tablo asmak için bir diğer yöntem, simetrik uygulamadır. Bu uygulama, küçükten büyüğe ve tekrar küçüğe doğru yan yana asılan tablolardan oluşur. Bu tablolar, çoklu biçimde karşımıza çıkmaktadır ve simetrik biçimde asıldığında bütün bir görsel oluşturur.

Yan Yana Asma

Tabloları yan yana asmaya ne dersiniz? Böylece düzenli ve zarif bir görüntü elde edebilirsiniz. İki tabloyu yan yana asabileceğiniz gibi üç ve daha fazlasını da yerleştirmeniz mümkündür. Aynı zamanda bu tablolarla bir konsept oluşturma şansınız da vardır. 

Dağınık Düzen 

Özellikle tabloyu astığınız alan güneş alıyorsa bu görüntü esprili bir duruş yaratacaktır. Dağınık düzen için tabloları aynı duvarda farklı noktalara asabilirsiniz. Sehpanın veya tekli koltuğun arkasında bu düzensiz görüntü hoş durur. 

Modern Eklektik

Ruhunuzdaki enerjiyi evinize taşımak için modern eklektik, oldukça ideal bir tablo asma yöntemidir. Kullandığınız mobilyalara ve duvar rengine uygun bir şekilde seçtiğiniz tabloları bu yöntemle asabilirsiniz. Alan konusunda ise seçeneğiniz çok fazla! Kitaplığınızın yanına ya da koltuk arkasına tabloları asarak bu görüntüyü yaratmanız mümkündür.

İçeriğimizde tablo asmak ile alakalı ayrıntılı bir bilgi verdik. Kanvaslardan MDF tablolara kadar her türlü tabloyu evinizde kullanabilirsiniz. Asma yöntemini kendinize göre seçmeniz mümkündür. Aynı zamanda sabitlerken de farklı seçenekler bulunur. Çiviyle tablonuzu duvara asabileceğiniz gibi bantlarla da sabitleme şansınız vardır. Teknik ve yöntemleri göz önünde bulundurarak renk uyumuna uygun şekilde seçtiğiniz tablo, evinizde mükemmel bir tasarım yaratacaktır!
 

Başlık