En İyi Amerikalı Ressamlar

En İyi Amerikalı Ressamlar

Amerika, refah seviyesi ve Avrupa’dan buraya göç eden sanatçıları sayesinde sanat alanında bir hayli üretken olmuştur. Yenilikçi ve modern sanat akımları, Amerikalı ressamları olumlu yönde etkilemiştir. Dünya çapında en özgün ve yenilikçi eserler, günümüzde bu ülkede üretilmektedir. Bu yazımızda en ünlü Amerikalı ressamlar ve eserleri hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Andy Warhol ve Pop Art Akımı

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz. 

Andy Warhol ve Pop Art Akımı

Pop art sanat akımının en bilinen temsilci olan Andy Warhol, göçmen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Küçük yaşta üniversitede sanat eğitimleri almış ve kendini geliştirmiştir. 

Gençlik yıllarında ise pek çok farklı ülkeyi gezmiş ve buralarda gördüğü sanat akımlarından etkilenmiştir. İngiltere’de popüler art yani pop art ile tanışan Warhol’un gelenekçi sanat anlayışından uzaklaşması bu deneyim sonucunda oluşmuştur. 

Andy Warhol, herhangi bir durumun sanatın konusu olabileceği fikriyle eserler üretmiştir. Ticari nesneleri sanatın konusu hâline getiren ilk isim olarak Campbell’in Çorba Konserveleri adlı eseriyle ünlenmiştir. Ayrıca pop art akımını da yaygınlaştırmış ve sanata bambaşka bir pencereden bakılmasına ön ayak olmuştur. 

Warhol, pop art cam tabloları modernleştirmesi ile bilinir. Ayrıca Amerikalı sanatçılar arasında en çok albüm kapağı tasarlayanlardan biri olmayı da başarır. Warhol’un en ünlü tabloları arasında bulunan Marilyn in Pink ve Waiting gibi pek çok modern sanat tablosuna web sitemiz üzerinden kolayca ulaşmanız mümkündür. 

Manzara Resimleri ile Ünlü Abbott Handerson Thayer

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz. 

Manzara Resimleri ile Ünlü Abbott Handerson Thayer 

1849 yılında Amerika’da dünyaya gelen Abbott Handerson Thayer, manzara resimleriyle ünlenmiş en iyi Amerikalı ressamlardan biridir. Bunun yanı sıra ünlü bir doğa bilimci ve vahşi yaşam savunucusu olarak da ön plana çıkar. 

Doğaya duyduğu saygı, onu manzara resimleri ile özdeşleştirmiştir. Yaşamının sonuna kadar doğa temasını kullanmış ve yaptığı yayınlar ile vahşi yaşama ışık tutmuştur. Ressamın Roses - Vazoda Güller ve Melek adlı en ünlü tabloları, yaşam alanlarınızı son derece iyi bir şekilde süslemeyi başarır. 

Çılgın Ressam Jackson Pollock

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz. 

Çılgın Ressam Jackson Pollock 

Jackson Pollock; yalnızca Amerika sanat tarihi için değil, dünya sanat tarihi için de çığır açmış bir ressamdır. Sanatın bambaşka bir noktadan görülmesine olanak sunmuştur. Çizim alanında müthiş yeteneği olmadığının farkına varan Pollock, geliştirdiği ve öncüsü olduğu damlatma tekniği ile adını en iyi Amerikalı ressamlar arasına yazdırmayı başarmıştır.

Sanat dünyasında yeri bir hayli sağlam olan Pollock, tablolarında fırça ya da herhangi bir alet kullanmadan boyaları rastgele şekilde damlatma yoluyla tasarlar. Çılgın ressamın tuvalin etrafında dans ederek ürettiği Number 17A tablosu, son derece ünlü bir eserdir. Pollock’un hafızalara kazınan Clown tablosu ise üzgün palyaçoların resmedildiği bir modern sanat başyapıtıdır. 

Edward Hopper'ın Orta Sınıf İnsanları

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz. 

Edward Hopper’ın Orta Sınıf İnsanları 

1882 yılında dünyaya gelen Edward Hopper, en ünlü Amerikalı ressamlar arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Kübizm ve gerçekçilik akımının temsilcisi olan ressam, orta sınıf insanın tasvirini de kuvvetli bir teknikle eserlerine yansıtmayı başarır. Sanat dünyasında toplumsal gerçekçi bir rol üstlenmiş ve eserlerinde de bu ruhu başarılı bir şekilde yansıtmıştır. 

Edward Hopper; tablolarında şehir hayatında yaşanan buhranlar, savaşlar ve karmaşanın içerisinde hem kendisine hem de topluma yabancılaşmış olan insanları konu edinmiştir. Sulu boyayı oldukça başarılı bir biçimde kullanmış, deniz ve doğa üzerine olan gözlemleri ile manzara tabloları resmetmiştir. Hopper’in en ünlü tablosu, 1942’de yaptığı Nighthawks adlı eseridir.

Sanatçının en iyi Amerikalı ressamlar arasında anılmasındaki en büyük etkenlerden biri de resimlerinin pek çok çizgi film ve sinema filminde kullanılması olmuştur. Tabloları milyonlarca dolara alıcı bulan ressamın pek çok eseri, dünyanın çeşitli yerlerindeki müzelerde sergilenmeye devam etmektedir. Hopper’in Nighthawks - Gece Kuşları, New York Movie, Early Sunday Morning, Rooms By The Sea ve Summertime gibi birçok başarılı eserini Tablohane farkıyla satın almanız mümkündür.

Andrew Warren ve Manzara Tabloları

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz. 

Andrew Warren ve Manzara Tabloları 

Andrew W. Warren, 1830 yılında New York’ta dünyaya gelmiş ve 43 yıllık yaşamının tamamını burada geçirmiştir. Amerikalı ressamlar arasından manzara resimleriyle sıyrılmış ve bu şekilde ünlenmiştir. Deniz ve doğa ressamı olarak anılan Warren’in büyük bir ustalıkla ve pastoral bakış açısıyla resmettiği manzara tabloları, geniş kitleler tarafından beğeni toplamıştır. 

Warren; deniz kenarlarını, kayalıkları ve dalgaları sanatının merkezine taşımıştır. Resimlerinde canlıdan ziyade soluk renk tonlarını kullanmış ve daha karamsar bir tema yansıtmıştır. Ressamın Long Island Homestead, Study from Nature adlı eseri de oldukça popülerdir. Birbirinden güzel Andrew Warren tablolarını evinizin en güzel köşesinde sergilemek için web sitemizi yakından inceleyebilirsiniz.

Georgia O'Keeffe ve Devasa Çiçekleri

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz. 

Georgia O'Keeffe ve Devasa Çiçekleri

Georgia O’Keeffe, 1887 yılında Amerika’da dünyaya gözlerini açmıştır. Sadece bir kadın sanatçı olarak en iyi Amerikalı ressamların arasına ismini yazdırmakla kalmamış aynı zamanda da Amerikan modern sanatının annesi olarak isim yapmıştır. Sıklıkla büyük çiçekleri resmetmiştir. Ününü aldığı büyük çiçeklerin dışında New York’un gökdelen manzaralarını da sanatına konu edinmiştir. 

O’Keeffe, çok sayıda manzara tabloları çizmeyi de ihmal etmemiştir. Tablolarında yer alan çiçekleri sanki bir mercek altında yakınlaştırmışçasına resmetmiştir. Kullandığı renkleri özenli ve uyumlu bir şekilde eserlerine yansıtmıştır. 

Ressamın yaşamının sonlarına doğru taşındığı Mexico City’de kendisi adına yapılmış bir müze de yer almaktadır. Vazodaki İsimsiz Kırmızı Çiçekler, Pink Tulip tablosu, Pond in the Woods ve White Trumpet Flower gibi eserleriyle ünlenmiş, pek çok sanatçının ilham kaynağı olmuştur. 

Sulu Boyaya Hayat Veren İsim: Winslow Homer

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz. 

Sulu Boyaya Hayat Veren İsim: Winslow Homer

Winslow Homer, 1836 yılında Boston’da doğmuş Amerikalı bir ressamdır. Doğal gözlemlerini son derece başarılı biçimde tuvale aktarmayı başaran bir sanatçı olarak ön plana çıkar. Doğadan ilham alan ressam, manzara tabloları ile tanınmıştır.

Homer; sulu boyayı büyük bir ustalıkla kullanmış, bu teknik başarısı sayesinde en iyi Amerikalı ressamlardan biri olarak anılmayı başarmıştır. Ünlü eserlerinden biri olan Snap the Whip tablosunda pastoral bir anlatımla el ele tutuşup koşturan 8 köylü çocuğu bir merada resmetmiştir. Dilerseniz bu eseri Tablohane üzerinden yalnızca birkaç tıklamayla sepetinize ekleyebilir, alışverişinizi hızlı ve kolay bir biçimde tamamlayabilirsiniz.

Garson Ressam Mark Rothko

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz. 

Garson Ressam Mark Rothko 

1903 yılında dünyaya gözlerini açan Mark Rothko, 1910’da 7 yaşındayken Amerika’ya göç etmiştir. Sanat eğitimi almak istese de ırkçılığa maruz kaldığından geçimini sağlamak için garsonluk yapmak zorunda kalmıştır. 

En ünlü Amerikalı ressamlar arasında bulunan Rothko; başlangıçta eserlerinde savaş, göç, mitoloji ve ahlak gibi temaları işlerken zamanla sade bir anlatıma kayan çizgiyi tercih etmiştir. Eserlerinde doğadan aldığı balık, bitki, ağaç ve hayvan gibi formları da zamanla kullanmayı bırakmıştır. 

Mark Rothko, soyut dışa vurumcu akımın temsilcisi olmuştur. Büyük boyutlardaki çalışmalarında birkaç rengi bir arada kullanarak renk alanı çalışmaları yapmıştır. Ünlü ressam; bir sanat eserinin anlattıklarıyla değil, karşısına geçen kişiye düşündürdükleriyle değer bulduğuna inanır. 

Eserleri yaşadığı dönemde yeterince ilgi görmeyen Rothko’nun tabloları günümüzde milyonlarca dolara alıcı bulmaktadır. Numaralarla adlandırdığı Untitled 1970, Yellow 35 ve No 69 Acrylic gibi rengârenk eserlerini web sitemiz üzerinden güvenle satın almanız mümkündür.

Önceki yayınımıza https://www.tablohane.com/blog/sanat-eserinin-ozellikleri-nelerdir-1198 linkinden ulaşabilirsiniz.

Başlık