John William Godward : Dolce Far Niente Tablosu

John William Godward : Dolce Far Niente Tablosu

John William Godward eserleri içerisinde yer alan ve detaylarıyla dikkatleri üzerine çeken Dolce Far Niente tablosu 1904 yılında yapılmıştır. Godward duyarlılığını bünyesinde barındıran resim, yine bir kadın figürüne sahiptir. Resimde yer alan kadının uzak bir hatıranın özlemini çektiğini söylemek olanaklıdır. Türkçesi “Hiçbir şey Yapmamanın Tatlılığı” olan Dolce Far Niente tablosunda bir süs havuzu önünde uzanmış olan kadın, üzerinde yer alan kıyafetlerin belirginliği ile resimdeki ana figür olarak düşünülebilir. Diğer resimlerine oranla daha fazla detaya ev sahipliği yapan resimde arka tarafta otların bulunduğunu söyleyebiliriz.

Dolce Far Niente Tablosunun İncelenmesi

John William Godward, Dolce Far Niente tablosunda da romantik bir hava oluşturmuştur. Kadının yaşadığı özlem, resimde yer alan figürler; romantik havayı en iyi şekilde yansıtan unsurlardır. Ünlü ressamın resimlerinde güzellik unsurunun duygular üzerinden verdiğini söylemek mümkündür. İzleyicinin gözünde olan güzellik, baktığın şeyde farklı olanı da görebilmektir. Ressamın diğer resimlerinde olduğu gibi bu resimde de güzelliğe farklı bir bakış ön plana çıkar.

Kadın, geçmişten bugüne güzellik olgusuyla özdeştir. Ünlü ressam da güzellik olgusunu ön plana çıkarırken bir anlamda kadınların bu yönünü resimlerinde kullanmıştır. Godward resimlerinde özlem duygusunun her zaman ağırlıklı olarak yer aldığı bilinmektedir. Godward, gerçek dünyadan pek haz almadığı için hayallerindeki dünyayı resimleri aracılığıyla ön plana çıkarmaya çalışmıştır. Gerçek dünyanın sıkıcı yönüne resimlerinde yer vermez. Bu nedenle Dolce Far Niente resminde de olduğu gibi birçok resminde huzur hissi vardır. Resimlerini gören birçok insan da bu hissin yoğun bir şekilde resimlerde yer aldığını söyler.

Birçok resminde kadın figürünün yanı sıra mutluluğu simgeleyen çiçek figürlerinin de yer aldığını söyleyebiliriz. Farklı renklerle resmedilen çiçekler, sakin bir ortamın oluşmasını sağlar. Godward resimlerindeki kadınlar düşüncelidir, düşlere dalmıştır. Sıkıntılara sırt çevirmişçesine resimlerde yer alan kadınlar, aslında ünlü ressamın hayata bakışını da çok iyi yansıtır. Dolce Far Niente tablosu de yerde yatan kadının sanki dünyanın dertlerine ve sıkıntılarına sırt çevirmiş bir hali vardır. Bu hal, ünlü ressamın birçok resminde kendisini belli eder. John William Godward eserleri kapsamında yer alan resim, benzersiz detayları bünyesinde barındırır. Söz konusu tabloya Tablohane üzerinden kanvas, MDF ve Cam tablo formatında sahip olabilirsiniz.


Dolce Far Niente - Hiçbir şey Yapmamanın Tatlılığı tablosunu TabloHane.com dan ölçü ve çerçeve seçeneklerini seçerek satın alabilirsiniz. Bu işlem için "Satın Al" butonuna tıklayarak ürün sayfasından sepetinize ekleyebilirsiniz.

Satın Al


Başlık