Kafe ve Restoranlar İçin Eşsiz Tablo Önerileri

Kafe ve Restoranlar İçin Eşsiz Tablo Önerileri

Bizleri mutlu eden, keyifli bir alan yaratabileceğimiz yerler genel olarak elbette sadece evimiz değildir. Bazen güneşli bir hafta sonunda kahveyi evimizde içmek istemeyiz. Bazen evimizde yapacak tonla yemek varken, dışarıda yemek yemeyi tercih ederiz. Çünkü bu yemeğe veya kahveye eşlik eden şeyler, güzel bir sohbet, sevilen dostlar, eş-sevgili veya akraba olabilir. Nasıl ki evi ev yapan şey dört duvar değilse, kafe ve restoranları da o mekan yapan şey yalnızca kafe veya restoran olmaları değildir. Çoğu zaman gitmek istediğimiz yerleri seçeriz. Bu seçim o mekanın aurasına, enerjisine, orada iletişim kuracağımız kişilere ve elbette çalışanlarına göre değişir. Kafe ve restoran tabloları ise mekanın enerjisini ciddi şekilde etkileyen en güzel etmenlerdendir. 

Tablohane olarak hazırladığımız bugünkü içeriğimizde kafe ve restoran tabloları hakkında bazı önerilerde bulunacağız. “Kafe tabloları nasıl olabilir?”, “restoran tabloları neler olabilir?”, ve “bu tabloları seçerken mekanın uyumu nasıl gözetilmelidir?” gibi sorulara cevap arayacağız. Böylece yazımız, kafe ve restoran tabloları arayışında olan işletmeciler için bir rehber niteliğinde olacak. 

I Love Coffee - Kanvas Tablosu

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz

Kafe ve Restoran Dekorasyonu Müşteriyi Nasıl Etkiler? 

Kafe ve restoranlar müşterileri sadece çalışanları ve sundukları hizmet ile etkilemezler. Tüm bunlardan önce kafe veya restoranın bulduğu yer, dışarıdan ve içeriden görünümü oldukça önemlidir. Mekanın dekorasyonu seçilen renk tonları ve kafe kanvas tabloları, mekanın albenisini artırmak için çok etkilidir. Bu albeni ile restoran veya kafe müşteriler için daha uğrak bir mekan haline gelebilir. 

Kafe için seçilecek tablolar ile restoran için tablolar aynı olmamalıdır. Peki farklı olması gereken bu tabloların içerikleri nasıl olmalıdır? Bu konudaki dekorasyon fikirleri neler olabilir? Öncelikle bilirsiniz ki, renklerin insan psikolojisi üzerine etkisi büyüktür. Ferah ve doğal bir yer yaratmak ve müşterilerinize rahat hissettirmek isterseniz, mavi ve yeşil etkili bir tercih olacaktır. Mekanın hareketi ve genişliğine bağlı olarak turuncu, sarı, pembe, kırmızı gibi canlı tonlar da tercih edilebilir. Üstelik kırmızı tonlarının insan psikolojisi üzerinde acıktırıcı bir etkisi de bulunur. 

Mekanın dekorasyonu ile öne çıkmasında kafe ve restoran tabloları vesile olur. Dolayısıyla mekana uyumlu tabloların seçilmesi, oraya gelen kişilerin tekrar gelmesini ya da hiç aklında kafe veya restoranda oturmak yokken sırf dikkatini çektiği için gelmesine sebep olur. Dekorasyon uyumlu ve doğru ise insanlara evdeymiş gibi hissettirirken evden fazla konforu sağlayacak bir mekan daima kalabalık olur.

Hamburger ve Patates - Kanvas Tablosu

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz

Tablo Seçiminin Mekanınızın Atmosferine Etkisi 

Tablo seçimi, mekanın atmosferini ciddi anlamda etkileyen bir durumdur. Dolayısıyla kafe ve restoran tabloları seçilirken gözetilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Önceklikle kafe veya restoranın büyüklüğü nasıldır? Tablonun geleceği duvarın boyutu, genişliği ve yüksekliği önemlidir. Mekana kesinlikle alelade bir tablo konulmaması gerekir. Mekanın renkleri aynı şekilde seçilen tablo ile tezat düşerse cafe veya restoranın atmosferini olumsuz açıdan etkileyecektir. Elbette içerik ve tema açısından da mekanın konsepti ile uyumlu tablolar mekanınızı daha çekici hale getirecektir. 

Örneğin tatlı bir kafe için özellikle mekanın renk tonları açık tercih edildiyse, kahve tabloları veya çay tabloları çok hoş durabilir. Yine mekanın boyutu, renkleri ve bulunduğu yer gözetildiğinde etkileyici manzara tabloları dikkat çekici olacaktır. Manzara tabloları aynı argümanlar dikkate alındığında restoranlar için de dikkat çekici olabilir. 

Restoranın konseptine bağlı olarak seçeceğinizi suşi tabloları, pizza tablo modelleri veya hamburger tabloları gibi eserler, mekanınız için etkili olmakla beraber, müşterilerinizde acıktırıcı bir his de uyandırabilir. Eğer restoranınız vegan mutfağına sahip ise örneğin, sebze meyve tabloları şık durabilir. Siz de kafe ve restoran tabloları arayışında iseniz Tablohane’yi ziyaret ederek mekanınıza hareketlilik verecek yiyecek ve içecek tablolarını kanvas, MDF ve cam tablo formatlarında satın alabilirsiniz.

Mushrooms and Tomatoes - Kanvas Tablosu

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz

En Trend Kafe ve Restoran Tabloları Önerileri 

Günümüzde kafe ve restoran tabloları önerileri arasında pek çok seçenek olmasına rağmen, bu mekanlarda tercih edilen bazı trend tablolar bulunuyor. Trend tabloları elbette mekanınızın konsepti, büyüklüğü ve renklerine göre tercih etmek daha etkili olacaktır. Yine de ünlü tabloları mekanınızda kullanmak yine kalabalığı, özellikle Z kuşağını mekanınızda tutmak açısından faydalı olabilir. 

Kafe ve restoran ile uyumlu olarak, pastane tabloları, zeytin tabloları, nar tabloları ve natürmortlar trend tabloların arasında yer almaktadır. Özellikle zeytin ve nar tabloları mitolojik ve sanatsal açıdan da önemli olduğu ve barış ile bereketi temsil ettiği için mekanınızda farklı bir atmosfer yaratacaktır. 

Eğer sanat tarihine ilgiliyseniz ve mekanınız da bu tablolara uyumlu ise sanat tarihinden kült tablo kullanmak da mekan açısından çok dikkat çekici olacaktir. Sanat tarihinin en ünlü kült tablolarının bulunduğu Tablohane’yi ziyaret ederek kaliteli MDF veya cam tablo seçeneği ile en güvenli bir şekilde satın alabilirsiniz. 

Kafe ve Restoranlar İçin Özelleştirilmiş Tablo Fikirleri 

Mekanınız için tablo seçiminde bulunurken her zaman klasikleşmiş tablolar mı görmek zorundayız? Kafe ve restoran tabloları için tema açısından uyumlu çeşitli sanat eserlerini ve farklı tasarımları koymak, mekanınızı özel bir hale getirecektir. Örneğin Tablohane’de bulunan “Kuruyemiş ve Baharatlar Haritası”, “İstiridye ve Bakır”, “Dishes with Oysters”, “Fruit, and Wine” bir restoran için etkileyici tablolar arasında sayılabilir. İncelemek ve satın almak için Tablohane’yi ziyaret edebiliriz. Birbirinden güzel kahve tasarımları ve resimleri de kafenizi renkledirecektir. Ayrıca Tablohane’de bulunan cafe tabloları kategorisinden de minimalist tasarımlara sahip eserleri inceleyebilirsiniz. 

Peki, iş arkadaşlarınızla çekildiğiniz bir fotoğrafın, cafenizde ya da restoranınızda yaşanmış ve fotoğrafla saklanmış değerli bir anıyı mekanınızın dekorasyonunda kullanmak hoş olmaz mıydı? Elbette olur. Tablohane’de bulunan sen tasarla seçeneği ile istediğiniz gibi kendi tablonuzu kendinizi de tasarlayabilir ya da anılarınızı kafe ve restoran tablolarının arasında sergileyebilirsiniz.

Kurutulmuş Baharatlar - Biber - Tahıl - Paprika - Chiles - Kanvas Tablosu

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz

Kafe ve Restoran Tablolarını Nasıl Doğru Sergileyebilirsiniz? 

Mekanların dekorasyonu söz konusu olduğunda kafe ve restoran tabloları olarak pek çok seçenek bulunduğundan bahsettik. Peki tüm bu tabloları alıp mekana istiflemek doğru olur mu? Bizim restoranımızda pastane ürünlerinden ev yemeklerine kadar pek çok üretim yapılıyor, tüm tabloları almalı mıyım? Elbette hayır. Kesinlikle yukarıda bahsettiğimiz gibi mekanın bulunduğu konum, mekanın iç dekorasyonunda ağırlıklı olan renk tonları ve mekanın boyutu göz önünde tutulmalıdır. Örneğin mekanınızın bir cephesi tamamen camlıdır ve güzel bir manzaraya bakıyordur. Mekanınızın yan iki cephelerine seyrek seyrek ve kimi zaman da sık sık mekan ile uyumlu tablolar yerleştirebilirsiniz. Ayrıca küçük ve minimal tabloların sık sık yerleştirilmesi daha hoş bir görüntü sunarken, büyük tabloların birbirine uzak yerleştirilmesi mekanınıza zarafet katar. 

Mekanınızda sıcak tonlar hakimse küçük boyutlu fakat sık sık sıralanmış tablolar daha tatlı durabilir. Aynı zamanda mekanınızda tercih ettiğiniz tonlar lacivert, siyah, gri vb. gibi soğuk tonlar ise büyük, sanatsal tasarımlar ya da sanat tabloları mekanı biraz daha ağır ve ciddi bir görünüme sahip olabilir. 

Benzer bir şekilde mekanınız daha dar, küçük ve sıkışıksa; yukarıda önerdiğimiz kahve, sebze meyve, natürmort manzara gibi resimleri dağınık bir şekilde yerleştirmeniz, mekanı biraz daha ferahlatacaktır. Mekanınız sanat eserleri ile uyumluysa sanat tarihinden klasik, kült ya modern sanatın ünlü tablolarını da mekanınıza koyabilirsiniz.


Önceki yazımıza https://www.tablohane.com/blog/rokoko-sanat-akimi-nedir-ozellikleri-nelerdir-1247 linkinden ulaşabilirsiniz.

Başlık