Kanvas Tablo ve MDF Tablo Arasındaki Farklar Nelerdir?

Kanvas Tablo ve MDF Tablo Arasındaki Farklar Nelerdir?

Alışveriş yaparken, özellikle sanat ve dekorasyon ürünleri söz konusu olduğunda doğru tablo seçimi yapmak oldukça önemlidir. Bu süreçte ise öne çıkan iki tablo modeli vardır: kanvas ve MDF. Peki kanvas tablo ve MDF tablo arasındaki farklar nelerdir? Kanvas tablolar, pamuk kumaşa su bazlı epson baskı makinasında orjinal mürekkebi ile baskı yapılırken; MDF tabloların fujifilm UV baskı makinasında orjinal mürekkep ile baskısı gerçekleştirilir. Kanvas tablo modelleri bir tuval üzerine basıldığı için tablonun 3 cm lik kalınlığı ve kumaş dokusu tabloya ayrı bir görsellik katarken, MDF baskılı tablolar ise 4mm orjinal mdf ye baskı yapıldığından kalınlık noktasında biraz zayıf durabilir. Ancak MDF, bütçe dostu olmasından dolayı dekorasyon tabloları için vazgeçilmez bir hale gelir. 

MDF Tablo Nedir?

Günümüzde dekorasyon trendleri yenilikçi yaklaşımları benimser. Geleneksel tablolar yerlerini artık modern tablo tasarımları ve malzemelerine bırakmaktadır. Aynı zamanda tablo malzemesinin dayanıklı olması gibi seçenekler de seçim üzerinde etkili olabilir. Tüm bu durumlar ele alındığı zaman MDF baskılı tablolar öne çıkan dekorasyon seçenekleri olarak değerlendirilebilir. Peki bu tabloları kullanarak hangi dekorasyon trendlerini uygulayabilirsiniz? Tüm mekanlar söz konusu tablo modelleri için kullanımına uygun mu?

MDF tablo, MDF malzeme üstüne basılan tablolara verilen genel isimdir. MDF bir tür ahşap olarak ifade edilir. Aynı zamanda bu malzeme yoğunluklu sunta olarak da tanımlanmaktadır. Malzeme oldukça sert ve dayanıklı olduğu için tablo üretimi de dahil olmak üzere farklı sektörlerde kullanılmaktadır. 

Günümüzde geleneksel kanvas tablolar yerine farklı alternatifler öne çıkar. Söz konusu tablolar da önce çıkan bu alternatifler arasında sayılabilir. Bu tablonun en önemli özelliği dayanıklı olmasıdır. Darbelere karşı yüksek dayanım gösteren bu tablolar, 4mm özel ahşap MDF malzemeden meydana gelmiştir. Kullanılan malzemenin kenarları düzeltilmiş durumdadır. Kenarların düzeltilmiş olması kıymık ya da ahşap parçası gibi sorunları ortadan kaldırır. Bu sayede tablo güvenli bir şekilde mekanda kullanılabilir.

Neden MDF Tablo Tercih Etmelisiniz?

Son yıllarda MDF tablolara olan ilgide büyük bir artış yaşanmaktadır. Malzemenin dayanıklı olması bu artışın en önemi nedenleri arasında sayılabilir. Özellikle evinde çocuk ya da evcil hayvan olan kişiler, seçtikleri bebek ve çocuk odası tabloları veya salon tabloları modellerinin dayanıklı olmasını ister. Tablonun dayanıklı olması, daha uzun süre ve sorunsuz bir şekilde kullanılmasına izin verir. Buna ek olarak ilgili tablolarda renkler oldukça canlı görünmektedir. Ahşabın kendine has dokusu ve UV baskı teknolojisi, görselin bilgisayar ekranındaki görüntüsüne en yakın görüntü olarak elde edilmesini sağlar.

Mekana Farklı Bir Hava Katın

MDF baskının sunduğu en büyük avantajlardan birisi bulundukları mekana farklı bir hava katmasıdır. Farklı tablo boyutu seçenekleri sayesinde geniş duvarlarda ya da küçük alanlarda bu tabloları kullanmak mümkün olur. Aynı zamanda bu tablolar farklı tema ve kategorilere sahiptir. Başyapıtlar, çiçekler, dekoratif, manzaralar ve modern sanat gibi kategoriler en popüler kategoriler arasında yer alır. Bu kategorilere ek olarak hayvanlar, motorlu araçlar, okul, pop art, vintage, Retro, şehirler, spor ve vitray desen gibi kategorilerde de ilgili tablo modellerini bulmak mümkün olur. Tüm bu kategoriler dünyaca ünlü eserlerden benzersiz tasarımlara kadar farklı seçenekleri içerir.

Dayanıklı Bir Tablonun Önemi

MDF baskılı bir tablo satın aldığınız zaman dayanıklı bir dekorasyon malzemesi satın almış olursunuz. Kanvas ya da cam tablolarla karşılaştırıldığında MDF malzeme olarak çok daha dayanıklıdır. Özellikle darbelere karşı yüksek dayanıma sahip olan bu tablolar, çok fazla insanın olduğu ofis, restoran ve kafe gibi ticari mekanlarda rahatlıkla tercih edilebilir. Dayanıklılığa ek olarak bu tablolar kolay temizlenme özellikleri nedeniyle de sıklıkla tercih edilmektedir.

Tabloyu duvardan indirmeden temizlemek mümkün olur. Kuru bir bez yardımıyla tabloyu silerek tablonun üstüne biriken toz alınmış olur. Tozun alınması da tablonun renklerini ortaya çıkarmaya izin verir. Temizlik sürecinin zahmetsiz olması da söz konusu tabloları tercih etmenin diğer bir nedeni olarak sayılır.

Kanvas Tablo ve MDF Tablo Özellikleri

Kanvas ve MDF tablolar karşılaştırıldığında bu modellerin temel özelliklerini bir çatı altında toplamak mümkündür. Aşağıda yer almakta olan tablo ise bu iki tablo çeşidinin temel farklılıklarını açıkça belirtmektedir: 

Özellik Kanvas Tablo MDF Tablo
Kullanılan Hammade Kumaş MDF
Kasnak Ahşap Kasnak Yok
Baskı Yeri Kumaşa baskı MDF üzerine Baskı
Baskı Makinası Epson Fujifilm
Kalınlık 3cm 4mm
Vernik Var Opsiyonel
Doku Ahşap kumaş dokusu Ahşap Doku 
Çerçeve yapılır mı? Evet Evet
 
 

 

Başlık