Modern Ev Dekorasyonu İçin Tablo Seçimi

Modern Ev Dekorasyonu İçin Tablo Seçimi

Sadece doğru tablo seçerek odaları istediğiniz görünüme kavuşturabileceğinizi biliyor muydunuz? Elbette ev düzeninde dikkat edilmesi gereken birçok nokta var. Ancak mobilya, antre ve perde gibi dekorasyon ürünleri üzerinde daha fazla duruyoruz çünkü bu parçalar, ev dekorasyonu tablo seçimi eşliğinde tamamlanırsa odalarınız son derece modern bir şekilde görünecektir.

Tablo dendiğinde aklınıza duvarın tamamını kaplayan veya göz yoran demode modeller gelmesin! Günümüzde sade ve şık görünümlü onlarca tablo alternatifini bulabilirsiniz. Ayrıca seçtiğiniz modellerin, evinize huzur getirmesine de ekstra dikkat etmeniz gerekiyor. Tablo üzerindeki minik detaylar dahi bazen evin tüm enerjisini değiştirebiliyor.

Bu nedenle sizler için doğru tablo seçimi hakkında detaylı bir içerik hazırladık. Eğer aradığınız standartlarda tabloların nerede satıldığını bilmiyorsanız mutlaka Tablohane ürünlerini inceleyin. Böylece göz alıcı tasarımlara sahip ürünler arasından evlerin her odasına uygun seçenekleri bulabilirsiniz. 

Modern Ev Dekorasyonu İçin Tablo Seçimi

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Tablo Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tabloların her biri, ışıltısı ile dikkat çekerken hangisinin evinize daha uygun olduğuna karar veremiyor olabilirsiniz. Gelin, ev dekorasyonu tablo seçimi hakkında bilmeniz gerekenlere daha yakından bakalım:

  • Öncelikle her odayı ayrı ayrı değerlendirin ve tablo için uygun alanları belirleyin. 
  • Duvarların önünde mobilya varsa seçimleriniz mobilya renklerine göre olmalıdır. 
  • Eğer boydan boya boş görünen bir duvar için seçim yapacaksanız mutlaka duvar rengine göre tercihlerde bulunun.
  • Tablonun ebatlarını ölçmeyi unutmayın ve odayı daha küçük göstermesinin önüne geçecek ölçüleri tercih edin. 

Bu kriterleri çoğaltabileceğimiz için alt başlıklar hâlinde detayları vermeye devam edeceğiz. 

Renk ve Kontrast

Ev dekorasyonu tablo seçimi aşamasında belki de en çok dikkat edilmesi gereken etken, renk tonlarıdır. Her rengin kendine has bir enerjisi vardır ve girdiği ortamın ambiyansını değiştirir. İnsana huzur veren ve dinlendiren renklerle birlikte enerji yükselten seçimler de yapabilirsiniz. 

Örneğin, turuncu ve kırmızı, enerjisi en yüksek renklerdir; ilk bakışta dikkat çeker ve akılda kalır. Eğer bu tonlarda tablo tercih edeceksiniz odanın star parçası olacağını bilmelisiniz. Duvarlarınız siyah, beyaz gibi sade renklere sahipse ve üzerinde desen yoksa bu renklere yönelebilirsiniz.

Daha huzurlu bir atmosfer yaratmak istiyorsanız seçimlerinizde pudra pembesi ile kemik renginin yanı sıra krem tonlarına da ağırlık vermelisiniz. Eşyalarınızı ön plana çıkarmak için ise tabloların daha soft renklerde olması gerekiyor. 

Duvar rengi ile birebir uyumlu tabloları kesinlikle tercih etmeyin. Bu durumda hem tabloyu ön plana çıkaramaz hem de evinizi olduğundan daha soğuk gösterebilirsiniz. Ton sür ton uyum ise tablo dekorasyonunda en avantajlı ve pratik seçimleri yapmanızı sağlar. 

Huzur dolu ve sade bir atmosfer mi yaratmak istiyorsunuz? Öyleyse sizin için en uygun ürünlerin, soyut tablo seçenekleri olduğunu söyleyebiliriz. Renk detaylarına takılmanıza gerek kalmadığı gibi bu tablolar, girdiği her ortama uyum sağlar.

Odanın ve Tablonun Boyutu

Odaların genişliği, ev dekorasyonunun temel taşıdır. Ev dekorasyonu için tablo seçimi sürecinde tablonun ölçüleri net bir şekilde alınmalıdır. Burada iki farklı etkene dikkat etmeniz gerekiyor: Odanızı olduğundan geniş ve ferah göstermek mi yoksa geniş odalara daha canlı bir atmosfer kazandırmak mı istiyorsunuz?

Eğer küçük odalar için tablo seçimi yapacaksanız genellikle karmaşık detaylara sahip olan kanvas tablo modellerini eleyin. Açık renkler ve cam detayları, odayı geniş gösterir ve huzurlu bir ortam yaratır. 

Geniş odalarda ise seçimlerinizi canlı renklere sahip tablolardan yana yapmalısınız. Modern bir görünüm kazandırmak için siyah-beyaz tonlarla dizayn edilen modelleri mutlaka inceleyin. Örneğin, Pablo Picasso’nun Guernica tablosu, geniş odalar için harika seçimlerden biridir. 

Tablonun boyutu, duvarda gösterişini kaybetmeyecek oranlarda olmalıdır. Eğer aradığınız ölçülerde tablo bulamıyorsanız artık dert etmenize gerek yok! Tablohane, istediğiniz ölçülere ve detaylara sahip tabloları tasarlamanıza izin veriyor. 

Ev Dekorasyonu

Ev dekorasyonu, tablo seçimi ile bittiği için öncesinde eşyalarınızı eve mutlaka yerleştirmişsinizdir. Ancak yeniden gözden geçirin ve tabloyu odanın yıldızı yapmak için ufak dokunuşlarda bulunun. Örneğin, tabloyu konsolun yaslandığı duvara asın ve konsolun üzerine tablo renklerine uyumlu çiçekler ile dekoratif objeler koyun. Böylece eşsiz bir görünüm ortaya çıkacak, istediğiniz modernliği minik dokunuşlarla yakalayacaksınız. 

Ev Dekorasyonu

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Modern Dekorasyona Uygun Tablo Seçenekleri

Evin her köşesi daha modern ve estetik hâle getirildiğinde evde zaman geçirmenin aslında ne kadar güzel olduğunu fark edilir. İşte bu sebeple ev dekorasyonu için tablo seçimi en doğru şekilde yapılmalı. 

Modern ev dekorasyonu için modern salon tabloları, ev objeleri ve çiçekler ile kombinasyonlar yapabilirsiniz. Tabii ki tablo sadece salonlarda değil, evin her odasında tercih edilebilir. Özellikle mutfakta zaman geçirirken enerjinizi dengeleyecek görünümlere ihtiyacınız vardır. 

Cam tablo, modern dekorasyonlar için önerebileceğimiz en iyi seçimlerden olsa da birçok alternatif daha sayabiliriz. Son zamanların en trend tablo modelleri arasında şunlar yer alıyor: 

  • Vincent van Gogh – Çiçek Açan Badem Ağacı 
  • Edward Hopper – Nighthawks 
  • Osman Hamdi Bey – Kaplumbağa Terbiyecisi 
  • Pablo Picasso – Tete d’une Femme Lisant 
  • Ivan Aivazovsky – Ay Işığında Galata Kulesi 

Yılların eskitemediği bu tablolar, üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin modern görünüyor. Bu tabloları hangi odalarda kullanabileceğinize dair fikirleri de içeriğimizin devamından öğrenebilirsiniz. 

Salon İçin

Ev dekorasyonu için tablo seçimi genellikle salonlar içindir. Evin en çok zaman geçirilen alanı olmasından ve misafirlerimizi burada ağırlamamızdan dolayı salonlarımıza ayrıca özen gösteririz. Bu odalarda kullanılan tablolar, mutlaka eşyalarınızla uyumlu renklere sahip olmalıdır. 

Salon için tablo önerileri arasında kanvas tabloları ve mdf tabloları sayabiliriz. Örneğin, Taş ve Tüy Dengesi tablosu, koyu renklerle dizayn edilen salonlarda harika bir görünüm yaratacaktır. Retro görünümlerden hoşlanıyorsanız eskitme Dünya haritası gibi modelleri de tercih edebilirsiniz. 

Ebeveyn ve Çocuk Odası İçin

Dinlenmek için tercih ettiğimiz odalara en çok yakışan tablolar da dinlendirici unsurlar içeren ürünlerdir. Ev dekorasyonu için tablo seçimi çocuk odası içinse mutlaka çocuğunuzun ilgisini çekecek renklere ağırlık vermelisiniz. Tabloyu yatağının karşısına veya üzerine astığınızda hevesle odasında zaman geçirmek isteyecektir. 

“Yatak odası tablosu nasıl olmalı?” diye merak ediyor olabilirsiniz. Bu odalarda kullanılan detaylar, mümkün olduğunca sade görünmelidir. Tabloların üzerinde ufak çiçek detayları, doğa teması, deniz ve göl manzaraları olabilir. Tasarımları itibarıyla dinlenmenizi sağlayacak olan tablolar, yatak odasının enerjisini daha romantik bir hâle de getirecektir. 

Mutfak İçin

Mutfak dekorasyonları, en eğlenceli dekor aşaması diyebiliriz. Tablo seçimi mutfak için yapılıyorsa çok fazla alternatifiniz bulunuyor. Cıvıl cıvıl renkler, göz alıcı detaylar ve karmaşık kalemler tam mutfaklara göre. Dilerseniz mutfağınız için kendi resimlerinizi ve adınızı içeren tabloların tasarımlarını da yaptırabilirsiniz. 

Evlerin mutfağına en çok yakışan ve en modern görünümleri kazandıran ürünler, şüphesiz ki pop art tablolardır. Ön plana çıkabilecek dekoratif aksesuarlar, sade beyaz ve sade siyah renklerle dizayn edilen mutfaklarda pek tercih edilmiyor. Bu nedenle ilgi çeken tasarımlara sahip olan pop art tablolar, mutfağın yıldızı olmayı başaracaktır. 

Antreler İçin 

Antreler için tercih edilecek tablolar, evin girişine enerji vereceği için mutlaka zarif olmalıdır. Ev dekorasyonu için tablo seçimi modern ürünlerden yapıldığında aradığınız zarafeti evinizin her yerinde yakalayabilirsiniz. Ayrıca cam ve kanvas tabloların, antreler için ideal seçimler olduğunu söyleyebiliriz. 

Başlık