Pablo Picasso : Avignonlu Kızlar Tablosu

Pablo Picasso : Avignonlu Kızlar Tablosu

Pablo Picasso her resmiyle birçok insan tarafından ilgi gören bir ressam olmuştur. Bu nedenle birçok resmi günümüzde bile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Resim dünyasında çok özel bir yere sahip olan resimlerinden biri olan Avignonlu Kızlar, modern sanat ve kübizmin ilk resmi olarak da değerlendirilmektedir.

Ünlü ressam tarafından 1907 yılında yağlı boya resim olarak yapılan Avignonlu Kızlar, New York’ta bulunan Modern Sanatlar Müzesinde yer alan bir tablodur. Bu resim için özel bir çalışmada bulunan Picasso, tam 809 adet çizim yapmıştır. Hatta İki Çıplak Kadın adlı resminin, Avignonlu Kızlar tablosunun bir ön çalışması olduğuna dair görüşler de bulunmaktadır. 

Picasso eserleri arasında yer alan Avignonlu Kızlar, kübizm ve modern sanatın doğuşunu simgeleyen bir resim olarak bilinmektedir. Pablo Picasso sanat eserleri arasında yer alan Avignonlu Kızlar, insan yüzünün temsili kuralının bozulduğu resimlere en iyi örnektir. Resimde yer alan insan figürlerinin yüzleri geometrik şekillerde resmedilmiştir. 

Avignonlu Kızlar Tablosunun İncelenmesi

Beş çıplak kadının bulunduğu resimde oldukça soyut betimlemeler yer aldığını belirtmek olanaklıdır. Beş kadının da yüzü oldukça orantısızdır. Perdenin önünde yer alan beş çıplak kadın, resmin odak noktası olarak değerlendirilebilir. Resmin ön kısmında, dikey bir şekilde konumlandırılan meyve tabağı yer almaktadır.

Kadınların hiçbirinin normal vücut ölçülerinde resmedilmediği gözlemlenmektedir. Kadın bedenlerinde genellikle sıcak renkler kullanılmıştır. Bu ise resmin ilgi çekici bir hal almasını sağlamıştır.

Resimde yer alan figürlerin her biri oldukça net çizgilere sahiptir. Tablo, genel olarak geometrik şekillerle hareketlilik kazanmıştır. Yapılan çizimler, geleneksel resim anlayışının oldukça ötesindedir. O zamana kadar görülmemiş figürler resimde yer alır. Figürlerin parçalanmışlığı, resmin uzun bir süredir resim dünyasında ön plana çıkmasını sağlamıştır.

Pablo Picasso’nun eserleri arasında kendisine yer bulan Avignonlu Kızlar tablosunda Picasso, bir resmi görüldüğü gibi değil de görülmesini istediği gibi çizilmesi gerektiğini de vurgulamıştır. Detayları ve resimdeki temel anlayış sayesinde ön plana çıkan ve oldukça konuşulan tablolardan biri olan Avignonlu Kızlar tablosu, sanat dünyasındaki önemini korumaya devam etmektedir. 

Siz de bu esere Tablohane üzerinden sahip olarak evinizin dekorasyonunda eşsiz bir sanat eserine yer verebilirsiniz.


Les Demoiselles d'Avignon tablosunu TabloHane.com dan ölçü ve çerçeve seçeneklerini seçerek satın alabilirsiniz. Bu işlem için "Satın Al" butonuna tıklayarak ürün sayfasından sepetinize ekleyebilirsiniz.

Satın Al


Başlık