Pablo Picasso : Guernica Tablosu

Pablo Picasso : Guernica Tablosu

Pablo Picasso denildiğinde akıllara gelen bir diğer tablo da İspanya İç Savaşı’nı oldukça farklı bir şekilde anlatan Guernica tablosudur. Kübizm sanat akımının perspektifiyle çizilmiş olan resim, birçok figürün yer aldığı bir tablodur. Bu nedenle pek çok detaya ev sahipliği yapar. Pablo Picasso eserleri arasında bulunan Guernica tablosu, farklı ülkelerin de İspanya İç Savaşı’na olan dikkatini arttırmıştır. Bu özelliği de resmin dikkat çeken detayları arasında yer almaktadır. 

1937 yılında tuval üzerine yağlı boya şeklinde yapılan Guernica, 349 cm x 776 cm boyutlarında bir tablodur. Şu anda Madrid’de yer alan Reina Sofia Müzesinde sergilenmektedir. Guernica tablosunun hikayesi ise İspanya İç Savaşı esnasında Nazi Almanya’sının İspanya’nın Guernica şehrini bombalamasını anlatır. Acı çeken insanlar ve hayvanların yer aldığı resimde birçok farklı detayın bulunduğunu belirtmek olanaklıdır.

Guernica Tablosunun Detayları

Guernica tablosunun çözümlemesinde detaylar oldukça merak konusudur. Eserde bir odanın içerisinde yer alan sahnenin sol tarafında büyük gözlü bir boğa bulunur. Boğa, kucağında bulunan ölü çocuğa ağlayan kadının üzerinde yer alır. Bunun yanı sıra mızrakla vurulmuş bir at figürünün de yer aldığını belirtebiliriz. At, acı içindedir ve yıkılmak üzeredir. Atın burnunun ve üst dişlerinin bir insanın kafatası şeklinde olduğu görülmektedir.

Pablo Picasso eserleri içerisinde yer alan Guernica tablosunda dikkat çeken detaylardan bir diğeri de atın altında yer alan bir askerin parçalanmış cesedidir. Savaşın yıkıcı etkisine vurguda bulunan Picasso, resimdeki her figür ile bu etkiyi oldukça başarılı bir şekilde vermiştir. Resimdeki acı çeken atın üzerinde çıplak bir ampul bulunur. Ampul göz şeklindedir.

Atın sağ üst tarafında ise her şeye korku dolu gözlerle bakmakta olan bir kadın figürü yer alır. Parlayan ampule boş gözlerle bakmakta olan kadın, olayların korkunç boyutunu da gözler önüne sermektedir. Resimde bir kadın daha bulunur. Bu kadın da olaylara korku dolu gözlerle bakmaktadır. Kadının sağ taraftan yalpalayarak merkeze doğru gittiğine şahit oluruz.

Resmin yine sağ tarafında kollarını kaldırmış ve dehşete kapılmış bir adam bulunur. Adamın ateşlerle sarıldığını belirmek mümkündür. Birçok figürün yer aldığı ve her figürün dikkat çeken detaylarıyla ön plana çıktığı Guernica resmi, sanat dünyasının en gözde resimleri arasında bulunmaktadır.


Guernica

471,88 TL
399,90 TL

Guernica tablosunu TabloHane.com dan ölçü ve çerçeve seçeneklerini seçerek satın alabilirsiniz. Bu işlem için "Satın Al" butonuna tıklayarak ürün sayfasından sepetinize ekleyebilirsiniz.

Satın Al


Başlık