Pieter Bruegel: Karda Avcılar Tablosu

Pieter Bruegel: Karda Avcılar Tablosu

Pieter Bruegel: Karda Avcılar

Kardaki avcılar, Hollandalı sanatçı yaşlı Pieter Bruegel’ in 16. Yüzyılda Kuzey Avrupa’ nın çarpıcı manzarasını gösteren klasik bir yağlı boya tablosudur. Pieter Bruegel’ in en iyi eserleri arasında yer almaktadır. Çeşitli etkinliklerde yer alan portre figürleri ile birlikte karmaşık manzaralar ile kariyerine özgü bir tarza sahiptir. Kardaki avcılar birçok kişi tarafından Avcıların Dönüşü olarak da bilinir, ancak her iki isim de aynı Pieter Bruegel tablosuna atıfta bulunur. Resim, Pieter’ in günlük yaşamlarını sürdüren karakter seçimini içeriyor. Ressam toplumun daha yoksul unsurlarını, ilginç bulduğu ve resimlerine dâhil edilmeye değer bulduğu şeyleri resmetmesi ile ünlüdür.

Karda Avcılar Tablosu Kimin

Karda Avcılar Pieter Bruegel’ in ortaya koyduğu en güzel ve nadide resimlerdendir. Bu resim eviniz için harika bir seçimdir. Sanatçı manzara sahnesinin her yerindeki karakterlerle eklediği olağanüstü ayrıntıdan yararlanır ve bu bize ressamın bu resmi yapmak için aylardır uğraştığını ispat eder.

Karda Avcılar Tablosu Ne Zaman Yapıldı?

Ressam Pieter Bruegel tarafından 1565 yılında yapıldığı bilinen Karda Avcılar tablosu Batı kültürünün en ünlü resimlerinden biridir. Üç erkek figürün ve onların köpeklerinin olduğu bitkin bir av seferinden soğuk ve karlı bir günde eve dönüş resmidir. Resimde yorgun olarak eve dönen kafilenin bir tepenin kenarından bakarken önlerinde uzanan harikalar diyarının görüntüsünü görmeleridir. Bruegel de benzer şekilde avcıların bakış açısı ile izleyiciyi geniş manzara ile tanıştırıyor.

Karda Avcılar Tablosunun Anlamı

Karda Avcılar tablosunda ressam soğuk ve bulutlu bir kuş günü olan günlük yaşamın samimi bir görüntüsü gibi görünen şey, aslında dünyanın güzelce düzenlenmiş ve panoramik bir görüntüsüdür. Yüksek ufuk çizgisi, biz izleyicinin bu sahneyi yukarıdan, ön plandaki ağaçların dallarından kargaların izleyebileceği bakış açısı ile deneyimlediğini gösteriyor. İnsan faaliyetlerine olan ilgiyi bir haritanın geniş ve komuta görünümü ile birleştiren bu tür karmaşık görünüm, Bruegel’ in çalışmalarının çoğunu tanımlar. Kapsamlı manzaraları insanlık durumunun samimi tasvirleri ile sıradan ve fantastik olanı harmanlamadaki ustaca yeteneği, Kardaki Avcılar da dâhil olmak üzere resimlerini bu kadar kalıcı kılan şeyin bir parçasıdır.

Pieter Bruegel: Karda Avcılar Tablosunu MDF, Cam veya Kanvas tablo olarak edinebilirsiniz.

Pieter Bruegel: Karda Avcılar Tablosu

Karda Avcılar Pieter Bruegel


Başlık