Sanatseverler için Rönesans Dönemi Tabloları

Sanatseverler için Rönesans Dönemi Tabloları

Rönesans, tüm dünya için bambaşka çağlar açarken sanat tarihi açısından da yepyeni bir anlayışı ifade eder. Sanatseverler için en çok bilinen rönesans dönemi tablolarını ve sanatçıları sizler için hazırladık. Bu başyapıt tablolara sitemizden farklı boyut seçenekleriyle mdf tablo, kanvas tablo ve cam tablo seçenekleriyle sahip olabilirsiniz.

Rönesans Dönemi Hakkında

Rönesans kelime anlamı olarak yeniden doğuş demektir. 14. yüzyılda İtalya’da başlayan rönesans dönemi 16. yüzyılın sonlarına kadar devam etti. Osmanlı İmparatorluğu’nun büyümesi ve Roma İmparatorluğu’nun bölünmesiyle buradan göç eden filozoflar, bilim insanları ve sanatçılar Avrupa’ya yerleştiler ve çalışmalarını burada sürdürdüler. 

Avrupa’da düşünce dünyasının, bilim ve kültür yapısının gelişmesine sebep oldular. Bu göç hareketi zamanla büyük bir uyanışa dönüştü. Bu dönemde matematik, fizik, tıp ve felsefe gibi alanlarda da önemli ilerlemeler kaydedildi.

Rönesans yepyeni fikirlerle ortaya çıkan bir fikir, düşünce, sanat ve kültür hareketidir.İtalya’da başlayıp tüm Avrupa kıtasına yayılarak etki etmiştir. Rönesans döneminde Antik Yunan ve Roma dönemine dair düşünceler yeniden canlanmış ve rönesans düşüncesine yön vermiştir.

Rönesans Döneminin Sanata Etkisi

Rönesans dönemi Avrupa’daki kültür, sanat ve düşünce çeşitliliğin arttığı ve çeşitlendiği bir süreci de hızlandırmıştır. Avrupa’da yenilenme hareketi olarak tanımlanan rönesans döneminde pek çok sanatçı ortaya çıkmış ve günümüzde dünyanın en popüler ve en bilinen eserlerini ve rönesans dönemi tablolarını oluşturmuştur. 

Klasik dönem Antik Yunan ve Roma fikirlerinin yeniden can bulduğu gibi sanatta da etkileri görülmüştür. Sanat resimde, heykelde ve şiirde yeniden şekillenmiştir. Bu döneme öncülük etmiş birçok ünlü sanatçı bulunur. Sayısız başyapıt tabloları bu dönemde yapılmış ve dünya sanat tarihine iz bırakmıştır. Rönesans dönemi tabloları günümüze kadar ününü korumuştur.

Rönesans Döneminden Tablolar

Rönesans dönemi sanatın yeniden canlandığı, öncü sanatçıların ortaya çıktığı oldukça üretken bir çağ oldu. Bu dönemde Antik Yunan ve Roma uygarlıklarından esinlenen sanat yeniden şekillenerek başka bir forma dönüştü. Rönesans dönemi tabloları ve başyapıt tabloların pek çoğu bu dönemin ünlü sanatçıları ve ressamları tarafından yapıldı. Gözlerinizin aşina olduğu bu başyapıt tabloları sizin için derledik.

Klasik Son Akşam Yemeği Tablosu

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Klasik Son Akşam Yemeği Tablosu

Leonardo da Vinci rönesans döneminin şekillenmesinde ve gelişmesinde en çok rol alan ve en önemli sanatçılarındandır. Yalnızca sanatla ilgilenmemiş, aynı zamanda bilim, fizik, anatomi, matematik, mimari, mühendislik resim ve heykel ile de ilgilenmiş bir mucittir. Çizimleri hâlâ dünyanın pek çok yerinde ilgi görür.

Klasik Son Akşam Yemeği tablosu sanat tarihi açısından bir başyapıt tablodur. Leonardo da Vinci tabloları arasında da en ünlülerindendir. Rönesans dönemi tabloları arasında da en bilinenlerdendir.4.5 metreye 8.8 metre genişliğindeki çalışmayı sipariş üzerine yapmış olan Leonardo da Vinci bu tablosunda ilhamını Hz. İsa’nın çarmıha gerilmesinden önceki gün yenilen son yemekten almıştır. 

Son Akşam Yemeği tablosunda Hz. İsa ve 12 havarisinden esinlenilmiştir. İncil’deki metinlerde geçen olaylar işlenmiştir. 15. yüzyılda yapılan bu tabloda Leonardo da Vinci sipariş üzerine duvar üstüne yaptığı bu tabloda sulu boya tekniğiyle çizim yapmıştır. Sanatçılar için devrim niteliğinde olan bu hareket sanatsal açıdan müthiş bir öncü ve çok başarılı olsa da, sulu boyanın zamana karşı direnmesi pek mümkün olmamıştır.

Mona Lisa

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Mona Lisa

Gelmiş geçmiş en ünlü tablo. Mona Lisa dünya üzerindeki hemen hemen herkesin bildiği bir sanat eseri. Eşsiz ve paha biçilmesi oldukça zor. Yüzünün yarısı gülerken yarısının hüzünlü olduğu konusunda çokça tartışma ve makale bulmak mümkün. Bu yağlı boya tablo da diğer tüm Leonardo da Vinci tabloları gibi isimsiz ve imzasızdır. 

Bir iddiaya göre Leonardo da Vinci tabloyu yaparken portredeki kadının ifadesinin canlı ve gerçekçi olmasını istediği için müzisyenler de bu esnada çalışmıştır. Rönesans dönemi tabloları arasında en dikkat çekenlerden olan tablodaki portrenin esrarengiz sakinliği herkesin dikkatini çekmiştir. Mona Lisa’nın ellerinin yapılmasının tablo bittikten sonra 20 yıl daha devam ettiği söylentileri de gizemini koruyor.

Felsefe Severler İçin Creation of Adem

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Felsefe Severler İçin Creation of Adem

Michelangelo belki de dünyanın en ünlü rönesans dönemi tablolarından birini yapmış en ünlü sanatçılarından biridir. Michelangelo rönesans döneminde yaşamış ressam, heykeltıraş ve yazardır. Yaşamını Floransa’da sürdürmüştür. Adem’in Yaratılışı tablosu aslında tavana resmedilmiş bir fresktir. 1500’lü yıllarda yapıldığı düşünülen fresk Sistin Şapeli’nin tavanında bulunur. Bazı kaynaklarda eserin adı Tanrı’nın Eli olarak geçse de sanat tarihçileri arasında tartışmalar mevcut. 

Bazı tarihçilere göre eserdeki Tanrı figürünün yüzü Michelangelo’nun kendi yüzüdür. Tanrı ve Adem figürleri resmin iki tarafından birbirlerine ellerini uzatır ve birbirlerine ulaşmaya çalışır fakat resimde elleri birbirine değmez. Bu tabloya sitemizden cam tablo seçenekleriyle ulaşabilirsiniz. 

Boticelli - Venüs'ün Doğuşu

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Botticelli - Venüs'ün Doğuşu

Sandro Botticelli’nin yapmış olduğu Venüs’ün Doğuşu tablosu rönesans dönemi tablolarının en ünlülerindendir. Resimde Venüs aslında aşk tanrıçası Afrodit’i simgelemektedir. Tabloda denizin kıyısında bir istiridye kabuğunun içinde Venüs bulunmaktadır. Diğer üç figürden rüzgâr tanrıçaları üfleyerek onu kıyıya taşımaktadır ve kıyıdaki mevsim tanrıçası ise Venüs’ü selamlamakta ve üzerine çiçekten bir örtü getirmektedir. 

Tabloda tanrısallık ve kadın bedenimin zarafeti işlenmiştir. Dekoratif amaçlarla kullanabileceğiniz bu tabloya sitemizden kanvas veya cam tablo seçenekleriyle ulaşabilirsiniz.

Raffaello'nun The School of Athens'i

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Raffaello’nun The School of Athens’i 

Rönesans dönemi tabloları arasındaki başyapıt tablolarından biri de ünlü ressam Raffaello’nun Atina Okulu’nu resmettiği The School of Athens adlı eseridir. Sanatçının resmettiği eserde iki ana felsefe olan Platon ve Aristotales yan yana merkez noktada resmedilir. Temelde rasyonel ve gerçekçi olmanın önemini vurgulayan tabloda iki farklı Yunan düşünce okulu resmedilmiştir. 

Heybetli bir salonda 40 civarında düşünce insanı yer alır ve salondaki süsler ve kemerler de ilgi çekici görünür. Eserin çeşitli yerlerinde tanrısal figürlere, heykel ve resimlere de yer verilmiştir. Eserde bilginin kaynağı olarak göğe işaret eden ana figürler bulunur. Bu rönesans tablosu rönesans sanat anlayışını en başarılı yansıtan eserlerden biridir. Felsefeyle ilgileniyorsanız rönesans dönemi tablolarını ilham olarak dekorasyonda kullanmak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Jan Van Eyck - Arnolfini Düğünü 

 Arnolfini’nin evlenmesi adıyla da bilinen eser Jan Van Eyck imzalıdır. Jan Van Eyck Hollanda’da dünyaya gelmiş ve Rönesans dönemi resim sanatının gelişmesine büyük katkıları olmuştur. Yağlı boya tekniğini çok iyi kullanmış ve geliştirmiştir. Resimlerinde insanlar ve figürlerle birlikte mekânı da ön planda kullanır. Karamsar bir düğün sahnesini bize portreleyen bu eserde resim kurallarını yıkmış, oldukça gerçekçi bir tavır sunmuştur. 

Bu rönesans dönemi tablosunda mükemmellik yoktur, çiftin nikah töreni mi yoksa evli bir çiftin portreleri mi olduğu konusunda sanat dünyasında tartışmalar mevcuttur. İncelikli ve elit giyimli iki kişinin yer aldığı tablodaki adamın şapkası, kadının kıyafetlerindeki ince detaylar ve saçındaki örtü kadar tavandaki avize ve duvardaki ayna da oldukça dikkat çekicidir. Bu eseri dekoratif olarak evlerinizde cam tablo olarak kullanabilirsiniz.

Hieronymus Bosch’un Dünyevi Zevkler Bahçesi 

Bosch 15. yüzyılda yaşamış oldukça değerli eserleri olan bir ressam, felsefecidir. Hieronymus Bosch tablosunda anormal ve taşkın insanlar, ruhani yaratıklar görülür. İnsanların acılarını resmine konu eder. Dinî konuları fantastik tasvirlerle ele almış ilk ressamdır. Dünyevi zevklere kapılan insanlara bir nevi sembolizmi kullanarak ders verme arzusu duymuştur. Sanat tarihine bıraktığı pek çok eserden en ünlüsü elbette ki Dünyevi Zevkler Bahçesi adlı Hieronymus Bosch tablosudur.. 

Bu eser merkez, sağ ve sol tablo olmak üzere üç farklı tablodan oluşur. Sol pano cennet bahçesi sağ pano ise cehennem panosudur. Bu Hieronymus Bosch tablosunun kapalı hâlinde kapakta ahşap üzerinde bir küre dünya bulunur. Eserde insanlar, hayvanlar birbirine karıştırılmıştır. Her figür birbirinden bambaşka bir hareket ve tarzı yansıtmaktadır. Bosch bu eserinde aslında insan eyleminin ahlaken nasıl göründüğünü eleştirmiş ve yansıtmıştır. 

Başlık