Vincent Van Gogh: Yıldızlı Gece Tablosu

Vincent Van Gogh: Yıldızlı Gece Tablosu

Vincent van Gogh, 1889’ da Saint- Remy-de-Provence yakınlarındaki Saint-Paul-de-Mausole akıl hastanesinde bir süre kalmıştır fakat bu zamanlarda, diğer hastalardan daha fazla özgürlüğe sahip olmuştur. Örneğin, dilerse hastane alanını terk edebilirdi; resim yapmasına, okumasına ve kendi odasına çekilmesine izin verilirdi. Hatta burada kendisine bir stüdyo da verilmiştir. 

Van Gogh, işte burada dünyanın en tanınmış sanat eserlerinden biri olan Yıldızlı Gece’yi yapmıştır. Bu tablo, pek çok insanda yankı uyandırdığı için güzelliğin ne kadar zamansız ve evrensel olduğunun bir kanıtıdır. 

Yıldızlı Geceler - Starry Night Over the Rhone

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Yıldızlı Gece Tablosunun Analizi

Yıldızlı Gece tablosunu yaşam alanlarınızda sergilemeden önce bu tablonun ne ifade ettiğine bir bakmak isteyebilirsiniz. Dünyanın en ünlü ressamlarından olan Hollandalı van Gogh’un Yıldızlı Gece’si, bir yağlı boya tablosudur. 1889 yılında penceresinden dışarı bakan ve gördüklerini resmeden ressam, yıllar sonra dahi adından söz ettirecek bu eseri ortaya koymuştur. Üstelik bu yapıtın en dikkat çekici yanı, parmaklıklar arasından bakılarak yapılmasıdır. Bu da sanatçının ne kadar mahir olduğunu kanıtlamayı başarır.

Yıldızlı Gece’de bulunan mavi, tepeleri gökyüzüne karıştırarak tabloya hâkimdir. Küçük köy, yapıtın tabanında kahverengi, gri ve mavi tonlarında yer alır. Her binanın ana hatları açıkça siyahla belirtilse de yıldızların sarı renkte olması, aya ve gökyüzüne karşı öne çıkmasını sağlamıştır. Bu sayede dikkatlerin gökyüzüne çekilmesine olanak tanımıştır.

Tablohane ile Yıldızlı Geceler Yaşam Alanlarınızda

1941 yılında New York’ta bulunan Museum of Modern Art’ta sergilenmeye başlayan bu eser, hâlâ oradaki yerini korur. 73,7 cm x 92,1 cm boyutlarında çizilmiş Yıldızlı Gece tablosu oldukça değerlidir. Siz de evinizde ya da iş yeriniz için bir tablo seçimi yapacaksanız bu eser harika bir seçenek olacaktır.

Farklı ebatlarla tasarlanarak sizlere sunulan kaliteli tablolara sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Üstelik seçiminizi sadece fiyat odaklı değil, aynı zamanda kalite endeksli de yapmak istiyorsanız Tablohane’nin sizlere sunduğu yapıtlar en doğru seçenek olacaktır. Bu özel deneyimi hemen yaşamaya ne dersiniz?

Başlık