En İyi Fransız Ressamlar

En İyi Fransız Ressamlar

Fransa, sanat tarihinde pek çok akıma yön veren dünyaca ünlenmiş sanatçılara ev sahipliği yapar. Kültürel alandaki gelişmişliği sayesinde sanatın başkentleri arasında bulunmayı başarır. Dünya sanatında edinmiş olduğu yeri, çağdaş sanat yapıtlarında da hâlâ korumaktadır.

Fransa’da sanat dendiğinde akla pek çok ressamın yanı sıra heykeltıraşlar, şairler ve yazarlar da gelmektedir. En iyi Fransız ressamların hayatlarını ve tablolarını sizler için derlediğimiz bu yazımızda hem sanatçıları hem de onların eserlerini tanıma fırsatı elde edebilirsiniz. En iyi Fransız sanatçılarının eserlerini inceleyebilir, dekoratif tablolardan dilediğinizi Tablohane üzerinden rahatlıkla satın alabilirsiniz.

Eugene Delacroix ve 19. Yüzyıla Etkisi

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Eugene Delacroix ve 19. Yüzyıla Etkisi

Tam adı Ferdinand Victor Eugène Delacroix olan sanatçı, 1798’de Fransa’da dünyaya gelmiştir. Seçkin bir aileye doğan Eugene Delacroix, 18 yaşında Güzel Sanatlar Okulunda eğitim hayatına devam etmiştir. Ressam dayısı sayesinde Louvre Müzesi’nde pek çok klasik eseri inceleme fırsatı bulmuştur. Seçkin ve sanatsever çevrelerin içinde yer almış, pek çok farklı sanatçı ile tanışmıştır. 

Delacroix, Fransız sanatında romantizm akımının en önemli temsilcilerinden biridir. Buna rağmen izlenimci ressamlara ilham olmuştur. Liberty Leading the People (Halka Yol Gösteren Özgürlük) adlı eser, en ünlü Eugene Delacroix tablolarındandır. Ayrıca Fransız sanatının da baş yapıtlarındandır ve Fransız Devrimi’nin simgesi olarak tüm dünyada tanınmaktadır. Dante ve Virgil Cehennemde tablosu, Nancy Çarpışması gibi ünlü eserleri bulunmaktadır. 

Emile Louis Foubert ve Mitolojik Su Perileri

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Emile Louis Foubert ve Mitolojik Su Perileri

1848’de Fransa’da dünyaya gelen Emile Louis Foubert, tarihteki en iyi Fransız ressamlardan biridir. Hakkında kısıtlı bir bilgiye sahip olduğumuz sanatçı, daha çok mitolojik ve dini motifler üzerine resimler ve portreler yapmıştır. Daha sonraki sanat hayatında su perilerini kullanarak fantastik manzara resimleri yapmıştır. 

Sanatçının renk ve doku kullanırken klasik akımdan etkilendiği gözlemlenmektedir. Reverie dans l'atelier, Emile Louis Foubert tablolarının en ünlülerindendir. Dilerseniz siz de bu tabloya Tablohane üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Claude Monet ve Çiçek Bahçeleri

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Claude Monet ve Çiçek Bahçeleri

Claude Monet ve nilüferleri, dünyadaki en ünlü sanat tarihi konularından biridir. Adını en iyi Fransız ressamlar arasında ilk sıralara koymaktan çekinmeyeceğimiz Monet, sanat dünyasına kazandırdıkları sayesinde son derece önem arz eder. 1840 yılında Paris’te dünyaya gelen sanatçı, çocuk yaşta yaptığı resimleri satarak para kazanmaya başlamıştır. Empresyonist akımın en önemli temsilcisi ve öncüsüdür. Tablolarında blurlu bir görüntü ve dalgalı efekt verecek farklı pek çok teknik kullanmıştır. 

Monet, görüneni ve bıraktığı etkiyi yansıtmayı amaçladığı tablolarıyla modern resmin devrimcisi olarak yeni bir akım oluşturmuştur. Pek çok yeni sanatçıya da ilham olmayı başarmıştır. Monet'in en ünlü eseri, izlenimcilik akımına ismini veren ve simgesi olan İzlenim, Gündoğumu adlı tablodur. 

Monet tabloları; bolca renk, doku ve manzarayı içerisinde barındırmaktadır. Sanatçı, eserlerinde ışık ve gölge dengesini son derece iyi bir biçimde kurmuştur. Çiçek bahçelerini, uçsuz bucaksız tarlaları ve harika manzaraları fevkalade bir şekilde resimlerine işlemiştir. Monet’in Water Lilies, Woman with a Parasol, Gelincikler Tarlası ve Nilüfer gibi pek çok tablosunu Tablohane farkıyla satın alabilirsiniz.

Paul Cezanne ve Natürmort

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Paul Cezanne ve Natürmort

Paul Cezanne, en iyi Fransız ressamları dendiğinde akla ilk gelenlerdendir. 1839 yılında Fransa’da dünyaya gelen sanatçı, Emile Zola ile yakın arkadaştır. Birkaç defa sanat okuluna yazılmış, aynı zamanda hukuk eğitimi de almıştır. Bunları tamamlamadan kendi başına resimler yapmaya başlayan Cezanne, ilk resimlerinde babası ve arkadaşlarını çizmiştir. Oldukça koyu renkler ve kalın dokulu boyalar kullanan sanatçı, bolca natürmort tarzda eser vermiştir. 

Sonraları Post empresyonist bir tavır belirleyen Paul Cezanne, Bağımsız Ressamlar Sergisi ile tanınmaya başlamıştır. Günümüzde sanatçının Kâğıt oynayanlar, Pipolu adam, Gustave Geffroy, Annecy Gölü ve Yıkanan Kadınlar tablosu gibi oldukça ünlü eserleri dünyanın belli başlı müzelerinde sergilenmektedir. 

Henri Matisse ve Yaşama Sevinci

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Henri Matisse ve Yaşama Sevinci

Sanat dünyasının en önemli isimlerinden olan Henri Matisse, 1868 yılında Fransa’da dünyaya gelmiştir. Modern sanatın en iyi sanatçılardan biri olan ve fovizm akımını benimseyen Matisse, hukuk eğitimi almış fakat daha sonra resmi keşfederek ressam olmaya karar vermiştir. Fovizmin etkisiyle resimlerinde oldukça kaba çizimler ve değişik tonda renkler kullanır. Farklı fırça vuruşları ve desenleri de resimlerinde dener.

Sanatçının eşini resmettiği Şapkalı Kadın ve Madam Matisse adlı eserleri son derece popülerdir. En ünlü eserlerinden bir diğeri ise Yaşama Sevinci adlı tablosudur. Bu resimde kadınların yer aldığı bir cennet bahçesi tasvirine yer verilir. Matisse’nin Nu Bleu serisi, La Musique ve Bathers with a Turtle adlı eserlerine Tablohane aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Paul Gauguin ve Tahitili Kadınlar

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Paul Gauguin ve Tahitili Kadınlar

Tam adı Eugene Henri Paul Gauguin olan sanatçı, 1848 yılında Paris’te dünyaya gözlerini açmıştır. Post empresyonist akımı kendine tarz olarak belirleyen en iyi Fransız ressamlar arasında yer alır. İzlenimcilik akımına oldukça ilgili olan Gauguin, aynı zamanda bu akıma dair resimleri toplayan bir koleksiyonerdir. Bu şekilde ilerledikten sonra ressam olmaya karar verir. 

Sanatçı, ünlü ressam Van Gogh ile oldukça yakın bir dostluk kurmuştur. Hayatında pek çok yere seyahat etmiş ve birbirinden farklı yerlerde yaşamıştır. Pon Avent adlı küçük bir kıyı kasabasına taşınarak oradaki yerli halkı ve onların ritüellerini resmetmiştir.

Hayatının bir dönemini Tahiti’ye giderek orada geçiren sanatçının eserlerine bu durum büyük oranda yansımıştır. Tahitili kadınlarını resmettiği sayısız eseri olan Gauguin, kadınları farklı renkler ve hâller içinde portrelemiştir. Bunun yanı sıra Gauguin tabloları, zaman zaman karamsarlık da barındırır. Nitekim sanatçı, intihar ederek hayatını kaybetmiştir. Gauguin’in Nevermore, Arearea, The Haystacks, The Swineherd, Tahitian Landscape ve Tahitili Kadınlar gibi pek çok eserine Tablohane üzerinden ulaşmanız mümkündür.

Edgar Degas ve Dansçıları

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Edgar Degas ve Dansçıları

Edgar Degas; 1834 yılında doğmuş olan bir ressam, çizer ve heykeltıraştır. Empresyonisttir ve gördüklerini resmetmekten oldukça keyif alan bir sanatçıdır. Tablolarında kullandığı renkleri büyük bir ustalıkla harekete dönüştürmüştür. Sanatçıları ve bilhassa dansçıları sahne üzerinde resmetmiş ve dönemin tarzını günümüze kadar ulaştırmıştır. 

Sanatçı, jokeyleri at üstünde yarışırken ve balerinleri prova yaparken resmetmiştir. Pek çok eserinde gerçekçi bir tavır tercih etmiş, renkleri yoğun ve canlı kullanmıştır. Degas’ın Sahnedeki Dansçı, Dancers (1897), Dancers (1900) ve The Green Dancer adlı eserlerini Tablohane farkıyla satın alabilir, dilediğiniz tabloyu oldukça kolay bir şekilde sepetinize ekleyebilirsiniz.

Önceki içeriğimize https://www.tablohane.com/blog/sanat-dunyasina-damgasini-vuran-en-unlu-ressamlar-1193 linkinden ulaşabilirsiniz.

Başlık