Sanat Dünyasına Damgasını Vuran En Ünlü Ressamlar

Sanat Dünyasına Damgasını Vuran En Ünlü Ressamlar

Sanat, insanın nesnel gerçekliği estetik kaygılarla özgün biçimde yeniden sunuya dönüştürmesidir. Sanat pek çok farklı biçimde karşımıza çıkar. Resim sanatının tarihi de insanlık tarihi kadar eskiye dayanır. 

Yaşananların ve görülenlerin betimlenmesi ve kalıcılaştırılması çağlar boyunca insanın en temel dürtülerindendir. Daha ilk çağlarda görsel anlatım kullanılmış, mağara duvarlarına figürler çizilmiştir. Dönemler boyunca tarihte pek çok ünlü ressam eserleriyle hafızamıza kazınmıştır. 

Sanat tarihi boyunca en çok aklımızda kalan tablolar genelde ressamını da büyük bir üne kavuşturmuştur. Tablohane olarak sizler için en ünlü ressamlar ve tablolarından bazılarını bu yazıda derledik. Yazımızda yer alan tüm ressamların tablolarını sitemizde inceleyebilirsiniz. 

Günümüzde bu sanatçıların orijinal eserlerine ulaşmak mümkün olmadığından ev veya ofislerde baskı tablolarına yer verilir. Sitemizde bulunan ünlü eserleri kanvas tablo, cam tablo veya mdf tablo seçenekleriyle evinizde kullanabilirsiniz.

Claude Monet ve Nergisleri

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Claude Monet ve Nergisleri

Claude Monet sanat tarihinin en ünlü ressamlarından. 1840’ta Paris’te dünyaya geldi. Neredeyse sanatı yeniden tanımladı diyebiliriz. İzlenimcilik akımının en ünlü temsilcisi olan Fransız ressam, tablolarında geleneksel teknikleri kullanmak yerine kendi izlenimlerine göre doğayı tablolarına aktarmayı tercih etti. Hatta izlenimcilik akımı ismini Monet’nin İzlenim: Gün Doğumu adlı eserinden aldı. Bu tabloyu sitemizde bulabilirsiniz. 

Monet’nin tabloları karşısına geçip izlemek isteyeceğimiz doğa manzaralarıyla doludur. Çiçek bahçeleri, nilüferler, tarlalar, ağaçlar, piknik yapan ya da kırlarda gezen insanlar onun sanatının simgelerindendir. Çocukluğu deniz kıyısında geçtiğinden deniz de çizimlerinde ana temayı oluşturur. 

Tablolarında noktalama ve kırık darbeli teknik kullanmış, ışık gölge ve elde ettiği izlenimi çok farklı renk ve dokuyla resme yansıtmıştır. Monet tabloları gördüğünüzde tanıyabileceğiniz spesifik detaylara ve tarza sahiptir. İç açıcı renkler barındırır. Bunlardan en ünlü tabloları ise kesinlikle nilüferleri resmettiği tablolarıdır. 

Monet 200’den fazla nilüfer tablosu resmetti. Bunlar dünyada pek çok müzede sergileniyor. Nilüfer, Water Lilies, Gelincikler Tarlası, Campo di Papaveri ve daha pek çok harika eserini kanvas tablo, cam tablo veya mdf tablo seçenekleri ile Tablohane sitemizde bulabilirsiniz.

Jackson Pollock ve Sanata Bakışı

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.


Jackson Pollock ve Sanata Bakışı

1912’de doğan sanatçı Amerikan sanat tarihinde ve modern sanat alanında oldukça önemlidir Onun için modern sanatın süper starı desek yanılmış sayılmayız. Fırça kullanmadan farklı tür boyaları, çubuklarla boyayı fırlatarak, damlatarak ve her yere yayarak kendi tekniğini yaratan Pollock kesinlikle sanat dünyası içerisinde kült bir isim olarak yer aldı. 

Ekspresyonistler arasından sıyrılarak bir adım daha öne çıkan Pollock, hayatı boyunca damlatma tekniği kullanarak sanat danışmanlarının dikkatini çekti. Ressamın tuval etrafında dans ederek yarattığı Number 17A tablosu oldukça ünlüdür. Pollock’un Watery Paths - Sentieri Ondulati tablosu hepimizin hafızasına bir modern sanat başyapıtıdır. Sitemizde dilediğiniz ebatlarda bulabilir ve mdf ya da kanvas tablo tercihinize göre inceleyebilirsiniz.

Vincent Van Gogh ve Sıra Dışı Eserleri

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Vincent Van Gogh ve Sıra Dışı Eserleri

Vincent Van Gogh belki de sanat dünyasına damga vuran en ünlü ressamlar dendiğinde aklımıza gelecek ilk isim. Günümüzde eserleri kadar kendisi de hayat hikâyesi de oldukça popüler. Dünyanın en ünlü ressamlarından olan Vincent Van Gogh 30 Mart 1953’te doğdu. Eserlerinin neredeyse tamamı müze koleksiyonlarında yer alır ve paha biçilemeyecek şekilde değerlendirilir. 

Amsterdam’da sadece onun eserlerinin bulunduğu Van Gogh Müzesi bulunuyor. Van Gogh bir tartışma esnasında hırsına yenik düşer ve kendi kulağını keser. Sanatçı bu olaydan sonra “kulağı kesik sanatçı” olarak anılır. Van Gogh 37 yaşında intihar ederek hayatına son verdi.

Van Gogh’un sanatı ilk başladığı yıllarda daha karamsar detaylarla dolu olsa da sonraki yıllarda empresyonistlerden etkilenmiş ve bu akımın en ünlü ressamlarından olmuştur. Çevresini, yaşadığı caddeyi, arkadaşlarını hatta kaldığı odayı resmetmiştir. Daha sonra ise doğa teması manzara tablolarına yansımış ve çevre gözlemleri sanatında ana temaya dönüşmüştür. 

Daha fazla renk ve doku kullanmış ve sanatında dalgalı darbeli stiller kullanmıştır. Yıldızlı Gece onun en ünlü eserleri arasında yer alır, Batı sanatının en önemli tablolarından biri olarak değerlendirilir. Ayrıca Van Gogh sık sık otoportresini çizmiştir. Van Gogh’un en ünlü tabloları Yıldızlı Gece, Ay Çiçekleri, Self Portrait, The Bedroom, Van Gogh’s Chair gibi eserleridir.

Gustav Klimt ve Öpücük

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Gustav Klimt ve Öpücük

Klimt 1862’de Viyana’da dünyaya gelmiş sembolist bir ressamdır. İki farklı sanat akımına öncülük etmiştir. Art Nouveau akımını dünyaya yaymıştır. Yaşadığı dönemde kullandığı tasvir tekniği sanat dünyası için sıra dışıdır. İlk bakışta anlaşılamayan bir teknik ile derin anlamlı teknikler kullanmıştır. 

Gustav Klimt’in tabloları da son derece başarılıdır. En ünlü eseri olan The Kiss (Öpücük) aşkı anlatan filmlere konu olmuştur. Bu ünlü tabloda gerçek aşkı ve bir kadın ve bir erkeğin sarı elbiseler içinde tek vücut oluşlarını resmeder. Water Serpents adlı eseri ise dünyadaki en pahalı 6. Sanat eseridir. The Kiss, The Hope, The Tree of Life, Judith gibi çok ünlü tabloları cam sanat tablosu veya mdf tablo olarak sitemizde yer alıyor.

Picasso ve Kübizm

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Picasso ve Kübizm

Picasso 25 Ekim 1881’de İspanya’nın güneyinde dünyaya geldi. Dünyanın en ünlü ressamlarından olup sanat tarihinde de oldukça özel bir yere sahip. Kübizm akımının en bilinen temsilcisidir. Eserleri kendine has çizgiler barındırır. En ünlü tablolarını 1932 yılında üretmiş ve bu yıla “mucizeler yılı” adı verilmiştir. Tablolarında genellikle yağlı boya kullanan farklı çizim teknikleri geliştirmiştir. 

Dönem dönem resimlerinde tek renge ağırlık vermiştir. Picasso’nun kadın portreleri oldukça ünlenmiştir. Soyut ile rengi duyguyu bir araya getirmiş, çizgileri eğip bükerek soyut sanata hayat vermiştir. Guernica, Ağlayan Kadın, The Three Dancers ve Yaşlı Gitarist onun en aklımızda yer eden ünlü eserleridir. 

Salvador Dali ve İlham Kaynağı

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Salvador Dali ve İlham Kaynağı

Salvador Dali 1904’te İspanya’da dünyaya geldi. Sanatıyla bıraktığı izlerle pek çok sanatçıya da ilham oldu ve etkili bir sanat akımı yaratarak sürrealizm akımının en önemli temsilcilerinden birisi hâline geldi. 

Tablolarında çarpıcı imgelemler kullanır. Gerçek dışı soyut ile gerçeği çarpıtır. Katmanlı, iç içe girmiş kavramlardan oluşan tabloları sanat dünyasında yeni bir çığır açar. En ünlü tablosu Belleğin Azmi adlı eseridir. Bu tablo dünyanın en ünlü on tablosundan biridir. Eriyen saatlerin geçen zamanı simgelediği düşünülür. Yanan Zürafa, Uyku, Gala and the Tigers gibi ünlü ve ilginç eserlerini kanvas tablo olarak sitemizde bulabilirsiniz.

Rembrandt ve Klasikleri

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Rembrandt ve Klasikleri

17. yüzyılda Hollanda’da doğan, Hollanda’nın Altın Çağ ressamları arasında akla gelen sanatçı, özellikle portreleriyle öne çıkarken, o dönemin yaşam koşullarına ışık tuttuğu için de ayrıca önemlidir. Eşi ve çocuklarını trajik biçimde kaybetmiş ve bu sanat hayatına da yansımıştır. 

Sanat dünyasına damga vuran ressamlar arasında sanat tarihinin en verimli kariyerlerinden birine sahip olan Rembrandt, 600’ün üzerinde tablo ve 2000’e yakın eser yapmıştır. Bunlar arasında ise klasik statüsüne ulaşmış çok sayıda ikonik eser yer alır. En ünlü eseri The Nightwatch (Gece Devriyesi) ismini taşır. 

Oldukça gerçekçi çizimleri ile döneme ışık tutmuştur, Dr. Nicolaes Tulp’un Anatomi Dersi adlı eseri hepimizin hafızasına kazınmıştır. Tablolarında detaylara yer vermiş, ruhani figürleri de tasvir etmiştir. Rembrandt’ın inanılmaz eserlerini kanvas tablo veya mdf tablo seçenekleriyle sitemizden inceleyebilirsiniz.

Frida Kahlo'nun Hayatı ve Eserleri

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Frida Kahlo’nun Hayatı ve Eserleri

Frida Kahlo son yıllarda eserleriyle olduğu kadar kendi karakteriyle de etrafımızı sarmış en popüler ve en ünlü ressamlar arasında yer alıyor. Tablolarda ve pek çok tasarım üründe Frida teması kullanılır. Frida Kahlo 1907’de Meksiko’da dünyaya geldi. Babasının Alman olması sebebiyle melez olarak nitelendirildi ve bu durum hayatını oldukça fazla etki etkiledi. Çocuk felci geçirdi ve daha sonra bir trafik kazası geçirdi. Daha sonra büyük aşkı Diego Rivera ile evlendi ve çalkantılı bir evlilik hayatı yaşadı. 

1954’te vefat etti. Sanatçının tüm bu yaşadıkları eserlerine yansıdı. Frida Kahlo’nun sanatı fırça ve boya ile yapılmış acı verici bir otobiyografi olarak tanımlanır. Kendisince de kendi hayatının dönemsel kesitlerini aklına ilk geldiği hâliyle resme aktardı. Çoğunlukla kendisini ve soyağacını resmetti. Evcil hayvanlarını çizmeyi de çok sevdi. Ben ve Papağanlarım, Two Fridas, Moses, Self Portrait with Monkey, Kırık Sütun gibi eşsiz tablolarını sitemizden inceleyebilirsiniz. 

 Henri Matisse ve Nu Bleu Serisi

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Henri Matisse ve Nu Bleu Serisi

Fovizm akımının öncülerinden olan Matisse modern sanatın en ünlü ressamları arasında sayılır. 1869 yılında Fransa’da doğdu. Resimde yeni fırça vuruşları, ışık ve kompozisyonlar denedi, renkleri büyük bir ustalıkla kullandı. Daha kaba vuruşlarla uygulanan teknikler de kullandı. Noktacılık tekniğini eserlerinde sıklıkla görebilirsiniz. 

1952 yılında yapmış olduğu Nu Bleu adlı serisinde yerde oturmuş düşünen bir kadın figürüne yer verdi. Bu dört tablosu günümüzde dekorasyon olarak da modern sanat cam tabloları olarak da pek çok duvarda yer alıyor. Eserlerinde müziği de tema olarak kullanmıştır. Mavi renge özellikle bolca yer vermiştir. La Musique adlı eserini sitemizden inceleyebilirsiniz.

Andy Warhol ve Pop Art Akımı 

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Andy Warhol ve Pop Art Akımı

1928’de dünyaya gelen ve göçmen bir ailenin çocuğu olan Andy Warhol günümüzün en ünlü ressamları arasındadır. Tablolarında sıra dışı bir tarz belirlemiştir. Öğrencilik yıllarında dünyayı gezerken gördüğü popüler sanat akımını benimsemiştir. 

Warhol ipek baskıları ile meşhur olmuştur. Marilyn Monroe ve Elizabeth Taylor’ı çizdiği çalışmaları ise bu ünü çok daha öteye taşımıştır. Baskılarını seri olarak çoğaltması büyük tepkilere sebep olmuştur. Andy Warhol ticari objeleri sanat eseri olarak değerlendirmiştir. Pek çok albüm kapağı tasarlamıştır. 

Warhol’un en ünlü tabloları arasında yer alan Campbells Soup, Marilyn in Pink, Waiting gibi pek çok modern sanat tablosunu sitemizde sizlere sunuyoruz. Kanvas tablo, cam sanat tablosu ve mdf tablo seçeneklerini dilediğiniz ebatta seçerek dekorasyonunuzda kullanabilirsiniz.

Önceki yazımıza https://www.tablohane.com/blog/duvara-tablo-asma-teknikleri-1192 linkinden ulaşabilirsiniz.

Başlık