İskandinav Tarzı Dekorasyon İçin Tablo Seçimi

İskandinav Tarzı Dekorasyon İçin Tablo Seçimi

Son yılların en popüler iç mimari stillerinin başında İskandinav tarzı dekorasyon yer almaktadır. Bahsi geçen dekorasyon; genel anlamıyla sade, düzenli ve işlevsel bir iç mekân düzenleme stilidir. Yaşam alanlarının kişinin kendisini yansıtması ve zevkleriyle döşenmesi son derece önemlidir. 

İnsanlar; hayat koşuşturmacası, kalabalık sokaklar, iş stresi ve yoğun temponun yorgunluğunu evlerinde unutmak ister. İşte ev dekorasyonu, tam da bu noktada büyük bir önem kazanmaktadır. Evde ferah bir alanın olması ve dinginlik veren bir ortamda yaşama fikri, pek çok kişi için önceliktir.

Dekorasyon alanında sade ve minimal tarzlar, özellikle son dönemde sıklıkla tercih edilmeye başlanmıştır. İskandinav tarzı dekorasyon, az ve öz eşya ile işlevselliği amaçladığı için çoğu kişinin ilk tercihi olmaktadır. Dilerseniz siz de ilham verici dekorasyon ve tablo fikirleri için web sitemize göz atabilirsiniz.

İskandinav Tarzı Dekorasyonun Temel Özellikleri

İskandinav tarzı ile döşenmiş bir eve girdiğinizde farkı rahatlıkla anlamanız mümkündür. Bu tarzda döşenen bir ev, son derece dengeli ve düzenli görünür. Dağınıklık ve karmaşaya yer yoktur. Dekorasyonun temel amacı, rahatlatıcı ve huzurlu bir ortam oluşturmaktır. İskandinav tarzı dekorasyonda tercih edilen renkler ise daha çok beyaz ağırlıklıdır. Doğadan ilham alınan bu stil anlayışında sıcak ahşap tonları ve natürel renklere sıklıkla yer verilir. 

Dekorasyonun bir diğer temel özelliği ise ahşap kullanımının çok yaygın oluşudur. Ahşap mobilyalar, dekorasyonun olmazsa olmaz parçaları arasında yer alır. Beyaz zemin ve duvarlar ile ahşabın uyumu, huzurlu ve sakin bir seyir alanı oluşturur. Zeminde ise genellikle açık renkte ahşap döşemeler kullanılmaktadır. Zemin ile duvarların temiz bir palet gibi göründüğü bu dekorasyon anlayışında minimalist sanat eserlerine, basit metal objelere ve soyut sanat tablolarına da yer verilmektedir.

İskandinav Tarzı Dekorasyonda Tablo Seçiminin Önemi

Dekorasyon noktasında dikkat edilmesi gereken en önemli alanlar, duvarlar ve duvarları süsleyen tablolardır. İskandinavlara özgü dekorasyon stilinde tablo seçimi, en az mobilyalar kadar önem verilen bir unsurdur. Çok fazla obje ve süsleme kullanılmadığından mekândaki boşluk hissi tablolar ile doldurulur.

Doğru bir tablo seçimi, hem iç mekândaki modern görüntüyü tamamlar hem de size dekorasyon alanında kendinizi yansıtma imkânı verir. Dekorasyona yön verirken renk, doku, katman ve ışık son derece önemlidir. Bunları en iyi şekilde yansıtabileceğiniz süslemeler ise tablolardır. Bu noktada Tablohane, birbirinden güzel tablo çeşitlerini sizlere sunar.

Doğa Temalarını Kullanma

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Doğa Temalarını Kullanma

Doğadan ilham alan kuzeyli dekorasyonun tamamlayıcısı da yine doğa ilhamlı ürünlerdir. Evinizi İskandinav tarzında dekore etmeye karar verdiyseniz iç mekânda muhakkak doğal objelere yer vermelisiniz. Boş duvarlarınızı gözünüze hoş gelecek şekilde süsleyebilirsiniz. 

Kullanacağınız tablolarda yemyeşil ormanlar, ağaçlar, hayvanlar ve nehir gibi manzara tablolarını tercih edebilirsiniz. Web sitemizde yer alan modern sanat MDF tablolar arasından doğa temalarına yer veren ürünlere göz atmanız mümkündür. 

Minimalist ve Soyut Sanat Eserleri

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Minimalist ve Soyut Sanat Eserleri

Minimalist ve soyut sanat eserleri, İskandinav tarzın olmazsa olmazlarındandır. Bu anlayışın sade ve dengeli hissi, söz konusu sanat tabloları ile birleştirildiğinde dekorasyon tam anlamıyla tamamlanmaktadır. Minimalist sanat eserleri, İskandinav tarzın yansıtılmasında ve eve estetik bir hava katılmasında son derece önemlidir. 

Tablolarda soyut sanat eserlerine yer vererek sanatsal zevkinizi yansıtabilir, yaşam alanınızın modern görüntüsünü ortaya çıkarabilirsiniz. Son yıllarda soyut cam tablolara dekorasyonda oldukça fazla yer verilmektedir. Soyut sanat eserlerine daha yenilikçi bir dokunuş yapmak isterseniz web sitemizde bulunan soyut cam tablolara göz atabilirsiniz. 

Kültürel Motifler

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Kültürel Motifler

İskandinav tarzı dekorasyonun olmazsa olmazı kültürel motiflerdir. Tasarımcılar, ev dekorasyonunda kültürlerine muhakkak yer verir. Bunu da düzenli bir biçimde tekrar eden motifler ve halk sanatı ile sağlarlar. Kültürel motiflere ise halı, kırlent ve örtü gibi değişik zeminlerde yer verirler. Halk sanatını evlerinde bir dekorasyon malzemesi hâline getirmişlerdir. 

Günümüzde kültürel motiflere aynı zamanda tablolarda da yer verilmektedir. Tablolarda kimi zaman desen ve motif baskılar kullanılırken kimi zaman da desenli kumaşların kendileri tercih edilmektedir. Siz de dekorasyon anlayışınızı İskandinav tarza yakın hissediyorsanız duvarlarınızı kültürel motiflerle bezeli tablolar ile dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

İskandinav Tarzı Dekorasyonda Tablo Yerleşimi ve Sunumu

Tablo seçimi kadar ilgili ürünlerin yerleşimi ve nasıl sunulduğu da bir hayli önemlidir. Dekorasyondaki en önem verilmesi gereken kısım, tablo yerleşiminin düzenli ve özenli gözükmesidir. Odaya girdiğinizde misafirlerinizin ilgisini çekecek fakat gözlerini yormayacak seçimler yapmaya dikkat etmelisiniz. Dolayısıyla tablo seçimi yaparken yakın tonları bir arada sergilemeye özen göstermeniz gerekir. 

Yakın renkte toprak tonları, oldukça modern ve bir o kadar da huzurlu bir görünümün oluşturulmasına yardımcı olur. Tabloları yan yana ya da alt alta simetrik ve düzenli bir hâlde asmanız önemlidir. Eğer büyük boyutlu bir tablo tercih ederseniz etrafını kalabalıklaştırmamanızı tavsiye ederiz.

Dekorasyonda tablolara her zaman ihtiyaç vardır. Tablolarınızı bir konsol ya da sehpanın üstüne yerleştirebilirsiniz. Modern çizgide bir dekorasyon anlayışınız var ise tablolarınızdan birkaçını yere koyup duvara yaslamanız da mümkündür. Bunun yanı sıra mutfak ve banyo gibi odalara da çeşitli boyutlarda tablolar asabilirsiniz. 

Dekorasyon ile uyumlu olduğu sürece tablolarınızda tercih ettiğiniz malzemelerin birbirinden farklı olması önemli değildir. Cam, mdf ve kanvas tablolar bir arada uyumlu bir şekilde sergilenebilir. Birbiriyle uyumlu modern sanat tablolarına web sitemiz üzerinden rahatlıkla ulaşmanız mümkündür. 

Renk ve Tonlarla Uyum Sağlama

İskandinav tarzı dekorasyonda renkler, söz konusu bölgenin coğrafi koşullarına göre seçilir. Örneğin, bölgede evler çok ışık almadığından genellikle yerler ve duvarlar beyaza boyanmıştır. Böylece evin çok daha aydınlık ve ferah bir görünüme kavuşması sağlanmıştır. Fakat günümüz trendlerinde eklektik bir tarz benimsenmiştir. Mavi, yeşil, kahverengi, turuncu ve sarı gibi doğadan ilham alan renklerin yanı sıra toprak tonları da sıklıkla bir arada kullanılmaya başlanmıştır. 

Tablo seçiminde renk tonları önem arz eder. Fazla canlı renkler, İskandinav tarzı dekorasyon için doğru tercihler değildir. Dolayısıyla doğadan ilham alan nötr tonların birbiriyle uyumlu şekilde kullanılması ön plandadır. Aynı tonlar kullanılarak tasarlanmış minimalist sanat eserleri sıklıkla tercih edilmektedir.

İskandinav Tarzı Dekorasyonda Tablo Seçimi İçin İpuçları

Evinizin dekorasyonu için aradığınız tablolar, Tablohane’de pek çok farklı ürün seçeneğiyle sizleri bekliyor. İskandinav tarzı dekorasyonu seviyor ya da ilgi duyuyorsanız evinizde bu zevkinizi yansıtan tablolara yer verebilirsiniz. Tablo satın almadan önce hem kendi tarzınızı yansıtmasına hem de beğendiğiniz ya da örnek aldığınız dekorasyon anlayışına uyum sağlamasına önem vermenizi tavsiye ederiz. 

Tablo seçimi yaparken cesur davranmalı ve farklı kombinasyonlar denemeye açık olmalısınız. Seçeceğiniz tabloların doku, renk ve tema bakımından uyumlu olmasına ve zamansız parçalardan oluşmasına özen göstermenizi öneririz. Zaman zaman tabloların yerleşimlerini değiştirebilir, farklı tarzlardaki eserleri bir arada kullanabilirsiniz. Birlikte sergileyebileceğiniz pek çok tabloya cam, mdf ve kanvas seçenekleriyle web sitemiz üzerinden ulaşmanız mümkündür. Tablohane ile evinizi baştan yaratabilirsiniz.

Önceki yayınımıza https://www.tablohane.com/blog/louvre-muzesinde-gorulmesi-gereken-eserler-1200 linkinden ulaşabilirsiniz.

Başlık