John William Godward : When the Heart is Young Tablosu

John William Godward : When the Heart is Young Tablosu

John William Godward eserleri içerisinde bulunan When the Heart is Young tablosu, çok özel resimler arasında yer alır. Godward yapıtlarının büyük bir kısmında görülen kadın teması üzerinden resmin şekillendiğini ifade etmek olanaklıdır. Viktorya Dönemi neoklasik dönem etkisinin ışığında yapılan tabloda, Godward tarzı ön planda yer alır. Bir fotoğraf gerçekçiliği ile yapılan resim, her bir detayıyla sanat dünyasında kendisine özel bir yer edinmeyi başarmıştır. 

Resmin büyük bir bölümünü, benzersiz bir ortamda uzanmış bir kadın oluşturur. Kadın üzerinde yer alan kıyafetler, Antik Yunan ve Roma giysileri olarak değerlendirilmektedir. Bu kadının üzgün olduğu görülür. Ne çok mutsuz ne de çok mutlu bir kişi izlenimi veren model, kendini rehavete bırakmış gibi durur. John William Godward eserleri içinde özel bir yere sahip olan When the Heart is Young tablosu, aynı zamanda neoklasik temel unsurlarını yansıtma konusunda oldukça başarılıdır.

When the Heart is Young Tablosu İncelemesi

Bir fotoğraf gerçekliğiyle yapılmış When the Heart is Young tablosu, kadının arka tarafında ve uzakta bir deniz göze çarpar. Gökyüzü ile denizin birleştiği nokta, muhteşem bir manzarayı da bünyesinde barındırır. Kadının çaprazında ise kırmızılı sarılı çiçekler yer alır. Bir yaz mevsiminden arta kalan bir resim olarak düşünülebilen tablo, sakinlik ve huzuru yansıtma konusunda oldukça başarılıdır.

Resimde farkı ögeler bulunmakta olup ünlü ressamın genel olarak canlı renkleri kullandığını söyleyebiliriz. Ayrıca kadının altında bir kürk bulunur. Yağlı tuval olan ve görenlerin ilgisini çeken yapıt, kadının gözlerindeki özlemi yansıtan bir tablo olarak değerlendirilebilir. Bu kişinin neye özlemi olduğu bilinmemekle birlikte resimdeki özlem duygusu bakidir. John William Godward tarafından yapılan ve muhteşem detayları bünyesinde barındıran When the Heart is Young tablosu, sanat dünyasında ilgilerin konusudur. Özlem duygusunun ağır bastığı yapıtta insana huzur veren çeşitli detaylar da vardır. Bu nedenle resme bakan bir kişi, yaz aylarının rehaveti ve dinginliğini görür. Ayrıca ressam, her bir fırça darbesiyle genç kadının yüzünün yumuşak dokunuşunu da ön plana çıkarmıştır. Bunun yanı sıra vücut hatlarının da net bir şekilde bulunduğunu söyleyebiliriz. Bu eşsiz eseri ev dekorasyon tablosu olarak kullanmak için Tablohane’yi ziyaret edebilir, duvarlarınızda MDF, cam ve kanvas tabloların büyüsünü hissedebilirsiniz.


When the Heart is Young tablosunu TabloHane.com dan ölçü ve çerçeve seçeneklerini seçerek satın alabilirsiniz. Bu işlem için "Satın Al" butonuna tıklayarak ürün sayfasından sepetinize ekleyebilirsiniz.

Satın Al


Başlık