Sevgililer Günü İçin Anlamlı Hediye Fikirleri

Sevgililer Günü İçin Anlamlı Hediye Fikirleri

14 Şubat sevgililer günü geldi! 14 Şubat, tüm dünyada sevgililerin birbirine değer verdiğini çeşitli yollarla ifade ettikleri özel bir gündür. Bu özel günün kökeni Roma dönemine kadar uzanır. Valentine ismindeki bir din adamı için ilan edilen bayram günü zamanla sevgililerin kutladığı bir bayrama evrilmiştir. Sevgililer gününde, tarih boyunca sevgi ifadesi genellikle birbirine hediye alıp vererek gerçekleşmiştir. Peki, sevgililer günü hediye fikirleri nasıl olmalıdır? Bu içeriğimizde en değerlinize alabileceğinizi anlamlı sevgililer günü hediye fikirlerini bir araya getirdik. 

Kız Arkadaşa Özel Sevgililer Günü Hediye Fikirleri 

Sevgililer gününde kadınlara alınacak hediye fikirleri düşünüldüğünde akıllara pek çok alanda hediye fikirleri gelebilir. Çiçekten çantaya, kıyafetten, kozmetiğe, dekorasyon ürünlerinden sanat eserlerine kadar pek çok hediye alınabilir. Fakat 14 Şubat’ı özel ve değerli yapan şey eşinize değerli olduğunu hissettirmek veya bunu hissettirecek hediyeler almak olacaktır. 

Sevgiliye alınacak hediyeler arasında öncelikle kız arkadaşınıza alacağınız hediyeler ihtiyaca yönelik olabileceği gibi, özel tasarım hediyeler de olabilir. Bunun için sevgililer günü hediye fikirleri arasında yer alan kişiye özel tablo tasarımlarını düşünebilirsiniz. Örneğin Tablohane’den kişiye özel tablo tasarlama seçeneğini düşünebilirsiniz. Böylece ister sevgilinizle isterseniz sadece ona özel olan tasarımı kendiniz yapabilir ve bu özel günü sevgiliniz için daha anlamlı kılabilirsiniz 

Doves - Kanvas Tablosu

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Kişiye Özel Hediyelerin Gücü 

Her insan değer verdiği kişi tarafından özel hissetmek ister. Sevgililer günü gibi özel bir günde sevgiliye alınacak en güzel hediye kişiye özel bir hediye ya da tasarım olmalıdır. Kişiye özel hediyeler günün anlam ve öneminden öte sevgilinizle ilişkinizi kuvvetlendirecek bir güce sahiptir. 

Sevgiliye en güzel hediye ona göstereceğiniz sevgidir. Sevgiyi gösterme dili ise kişiden kişiye göre değişir. Sevdiğiniz kişinin günlük yaşamdaki ihtiyaçlarına yönelik sevgililer günü hediye fikirlerini (bunlar ayakkabı, kıyafet, kozmetik, dekorasyon, aksesuar vb.) bu süreçte düşünebilirsiniz. Onun için tasarlanmış bir kişiye özel puzzle, ya da el yapımı hazırladığınız bir ürün de olabilir. El yapımı ve özel tasarım hediyeler partnerinizin kendini değerli hissetmesi için güçlü bir olabilir. Çünkü bu hediyeler ona ne kadar değer verdiğinizi gösterir.

El Yapımı Sürprizler ve Sanatsal Hediyeler 

El yapımı hediyeler ya da özel bir anlam içeren sanatsal hediyeler 14 Şubat’ı daha anlamlı bir hale getirir. Bu tarz sevgililer günü hediye fikirleri sevdiğiniz kişiye sevginizi göstermenin en kolay yoludur. Ayrıca yaratıcı hediye fikirleri olarak aklınıza gelebilecek hediye türlerindendir. El yapımı olarak sevgilinize atkı, şapka vb. gibi şeyler örebilir, sanat eseri yapabilir veya özel tasarım hediyeler hazırlayabilirsiniz. Kişiye özel hediye olarak sevdiğiniz kişinin resmini ya da ortak resminizi Tablohane’de bulunan ‘’sen tasarla’’ seçeneğiyle tasarlayabilir ve 14 Şubat sevgililer gününü daha anlamlı ve özel bir hale getirebilirsiniz. Üstelik bu hediyeyi; MDF, cam ve kanvas tablo şekilde evinizin dekorasyonuna uygun bir şekilde tasarlayabilirsiniz. Böylece evinizin duvarını süsleyecek ve gördükçe sizi hatırlatacak değerli bir hediye olacaktır.

Love - Kanvas Tablosu

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz. 

Erkek Arkadaşa Özel Sevgililer Günü Hediye Fikirleri 

Sevgililer gününde sevgilinize veya eşinize alacağınız hediye, ilişkinizin bir sembolüdür. Böyle değerli günlere anlam yüklemek ve hediye almak partnerinize ilişki içindeki konumunu değerli hissettirecektir. Kadınlara alınacak sevgililer günü hediye fikirleri düşünüldüğünde akıllara pek çok seçenek gelir. Fakat genellikle erkek sevgiliye alınacak hediyeler kısıtlıdır diye düşünülür. 

Erkeklere alınacak hediyeler arasında; kozmetik ürünleri, saat veya partneriniz kullanmayı tercih ediyorsa takı gibi aksesuar seçenekleri düşünülebilir. Bunların haricinde sevgilinizin ilgi alanına göre kıyafet ve dekorasyon ürünleri tercih edilebilir. Fakat 14 Şubat sevgililer gününe daha da anlam katmak isterseniz, özel tasarım hediyelere ya da sevgilinizin ilgisini çekiyorsa sanat tablolarına göz atabilirsiniz. Tablohane’de sevgiliye hediye seçeneği ile hem siz bir tasarım yapabilirsiniz hem de bir sanat eseri alabilirsiniz. Bu onun için en değerli sevgililer günü hediyelerinden birisi olacaktır. 

Hobi ve İlgi Alanlarına Yönelik Hediyeler 

Sevgililer gününde hediye tercihi yaparken akıllarda karışıklık olmaması için hediye alacağınız partnerinizin günlük yaşamdaki ihtiyacı veya ilgi alanı ve hobisine yönelik tercihler yapmak önemlidir. Üstelik bu durum sevgilinizi önemsediğinizi de ifade eder. 

Değer verdiğiniz kişinin ilgi alanına yönelik alacağınız hediye bir noktada ‘’seni önemsiyorum, ilgi alanlarını önemsiyor, saygı duyuyor ve destekliyorum.’’ anlamına da gelir. Örneğin sevgiliniz sanata, özellikle resim sanatı ve sanat tarihine ilgi duyuyorsa, sanat tarihinin en ünlü tablo seçeneklerinin bir arada bulunduğu Tablohane’yi ziyaret edebilirsiniz. Başka bir örnek olarak sevdiğiniz kişinin ilgisini modern sanat çekiyorsa, klasik dönemde üretilmiş sanat eserlerinden uzaklaşıp sevgilinize alacağınız hediye konusunda nokta atışı yapabilirsiniz. 

Three Hearts - Kanvas Tablosu

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz. 

Sizin Tasarlayabileceğiniz Hediyelik Eşyalar 

Tasarım hediyelerin böylesine özel günde daha anlamlı hale geldiğini ifade ettik. Peki sevgililer günü hediye fikirleri arasından sevdiğiniz kişi için ne tasarlayabilirsiniz? Kupada, kıyafette, defter ya da günlük kapağında, termosta veya çantada fotoğraf baskılı hediyeler aldığınız nesneyi anlamlı hale getirir. 

Kendinizin tasarlayabileceği ufak çaplı takılar kolyeler ya da boyadığınız bir taş veya resim bu bağlamda yaratıcı hediyelere örnek fikirler olabilir. Ek olarak birlikte geçirdiğiniz anları her daim yaşatmak için bir tabloya dönüştürebilirsiniz. Bu süreçte Tablohane’den sevdiğiniz kişiyle olan fotoğrafınızı sen tasarla seçeneği ile farklı boyutlarda farklı yazı stilleri ve efektler ile daha güzel hale getirip evinizin en değerli köşesi yapabilir ve bu tabloyu hediye edebilirsiniz.

Unutulmaz Anılar Yaratmak İçin Ortak Hediye Fikirleri

Sevgililer gününde sevgilinize illa ki sürpriz yapmak zorunda değilsiniz. Partneriniz ile ortak hediye fikri geliştirmek de 14 Şubat’a derin bir anlam kadar ve size unutulmaz bir anı bırakır. Birlikte yapacağınız bir tatil planı ve kaçamak, şehir hayatından uzaklaşıp değer verdiğiniz kişi ile sakin bir yerde kafa dinlemek birbirinize vereceğiniz en kıymetli hediye olabilir. 

Birlikte etkinliklere katılmak da sevgililer günü hediye fikirleri arasında oldukça merak uyandırabilir. Söz konusu etkinlikler; ilgi alanlarınıza göre seminerler, oyun etkinlikleri, sinema veya sanat etkinlikler olabilir. 

Tango Argentino Time - Kanvas Tablosu

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz. 

Romantik Kaçamaklar ve Tatil Planları 

14 Şubat’ta sevgilinize alacağınız en güzel sevgililer günü hediye fikirleri arasında onunla geçireceğiz keyifli vakit de yer alır. Romantik bir tatil kaçamağı yapmak bu özel günde sevdiğiniz kişi ile bir tatil yapmak oldukça keyifli olacaktır. Bunun için daha önce gitmediğiniz bir şehri keşfedebilir ya da en sevdiğiniz şehire kısa bir kaçamak yapabilirsiniz.

Sanatsal Workshop'lar 

Sevgiliniz ile farklı etkinlikler yapmak, ilgi alanlarınızı ve hobilerinizi geliştirmek çok önemlidir. Örneğin sanatsal etkinlikler yapmak birlikte resim ve çizimler üretmek, tasarım fikirleri geliştirmek yani sanat workshoplarına gitmek sevdiğiniz kişi ile zamanı en verimli bir şekilde kullanmanızı sağlar. Değer verdiğiniz kişi ile geçireceğiniz kıymetli vakti, sanat workshoplarında gerçekleştirebilirsiniz. 

Sevgililer günü hediye fikirleri arasında yer alan bu workshoplar arasında resim ve çizim atölyeleri, yaratıcı yazarlık atölyeleri, seramik ve boyama etkinlikleri, heykel atölyeleri ya da kültür tarihiyle alakalı seminer serileri yer alabiliyor. 14 Şubat’ta sevgiliye ne hediye alınır sorusunun en yaratıcı ve kişisel gelişimi destekleyen cevabı ise bu workshoplardır çünkü değer verdiğiniz kişi ile sanatsal ve düşünsel olarak kendinizi geliştirmenin kendinize yeni hobiler kazandırmanın deneyimi bambaşkadır.

Gastronomi ve Lezzet Deneyimleri 

Sevgililer gününde alışagelmiş etkinliklerin dışına çıkmak, sevdiğiniz kişi ile farklı deneyimler kazanmak herkesin hakkı. Eğer yemek yemeye ve yapmaya çift olarak ilgiliyseniz gastronomi konusunda kısa bir eğitim alabilir ya da araştırabilir ve dünyanın farklı mutfaklarından farklı yemekler pişirip lezzet deneyimlerinde bulunabilirsiniz. Tabii ki herkes yemek yapmayı yemek kadar sevmez. O halde farklı restoranlardan dünya mutfakları üzerine yemekler yiyebilir ve 14 Şubat’ta birbirinizi bu şekilde ödüllendirebilirsiniz. Dünya mutfakları ve sokak lezzetlerini tam olarak yerinde deneyimlemek ise eşsiz sevgililer günü hediye fikirleri arasında yer alabilir.

Önceki yazımıza https://www.tablohane.com/blog/rembrandt-bir-dahinin-hayati-ve-olumsuz-eserleri-1238 linkinden ulaşabilirsiniz.

Sevgililer Günü

Başlık