Kişisel Kanvas Tablolar: Ev & Ofis İçin Benzersiz Sergileme Yolları

Kişisel Kanvas Tablolar: Ev & Ofis İçin Benzersiz Sergileme Yolları

Yaşadığımız alan; evimiz, iş yerimiz, ofis veya atölyemiz neresi olursa olsun, bu alanı kişisel kanvas tablolarla güzelleştirmek ve konforlu hale getirmek insanın enerjisini yükseltir. Çalıştığımız ve yaşadığımız alanlara ne kadar sanatsal dokunuş yaparsak, yaşamı sevme güdümüz, çalıştığımız işe odaklanma motivasyonumuz bir o kadar artar. 

Vakit geçirdiğimiz bu alanları elbette sevdiğimiz kült tablolarla, özel tasarımlarla yapabileceğiniz gibi sadece kendinizin tasarlayabileceği kişisel kanvas tablolar ile de yapabilirsiniz. Böylece yaşam alanlarınızın ortak paydasını beslemiş olursunuz. Bugünkü içeriğimizde, “kişiye özel kanvas tablo nasıl tasarlanır?” ve “bu özel tabloların önemi nedir?” gibi pek çok sorunun cevabına değineceğiz. 

Ev ve Ofis Dekorasyonunda Tabloların Önemi Nedir? 

Ev ve ofis dekorasyonunda tablo kullanımı oldukça önemlidir. Çalıştığınız veya yaşadığınız alanı çeşitli tasarım ve tablolar ile süslemek yaşam kalitenizi artıracağı gibi mekâna olan aidiyet duygunuzu da artırır. Böylece evinizde huzurlu bir ortam ve enerji sağlanırken, ofisinizde ise işe daha verimli olmanız kolaylaşmış olur. 

Eğer sizin için önemli, sanat tarihinden kült tablolar varsa ya da sevdiğiniz biri size bir tablo hediye etmiş, sizin için bir tasarım yaptıysa, bu anlamlı parçalar ile yaşam alanınızı renklendirmek, hareketlendirmek çok değerli olacaktır. Çalıştığınız ya da yaşadığınız alanın bomboş olduğunu düşünün. Bembeyaz duvarlar arasında sıkışıp kalarak yaşama ve çalışmaya devam etmek ne kadar anlamlı olurdu? Özellikle bir de bu alanlara kişisel parçalarınızı koymak. Bu mekânların duvarlarına kişisel kanvas tablolar yerleştirmek, mekânı sizin için daha özel yapabilir.

Yağlıboya Görünümlü Soyut Liman II Röprodüksiyon - Kanvas Tablosu

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Ev ve Ofis İçin Kişisel Kanvas Tablonuzu Nasıl Oluşturabilirsiniz? 

Yaşam alanınızda ya da sevdiklerinizin yaşam alanında evde veya ofiste kişisel kanvas tablonun yeri bir başkadır. Bulunduğunuz mekâna daha da değer katmak için kişiye özel tabloları Tablohane’den kanvas tablo tasarla seçeneği ile kendinize ve sevdiklerine özel bir tasarım hazırlayabilirsiniz. Tablohane’de kişisel kanvas tablolar tasarlamak oldukça kolay ve eğlenceli. 

Sen tasarla bölümüne girdikten sonra; duvar saati, yapboz resmi, puzzle ve taş tablo tasarla gibi pek çok seçenek karşınıza çıkıyor. Siz de bu özelliği kullanarak kendiniz ve sevdikleriniz için özel anlarınızı tablo haline getirebilir ve duvarlarınızda hayat verebilirsiniz.Tablonuzu tasarlarken tablonuz için uygun boyutları tercih ederek dilediğiniz fotoğrafınızı yükleyebilirsiniz. Farklı materyal ve boyutlardaki tablonuzun ön izlemesini görebilirsiniz. Son olarak da kişisel kanvas tablonuzu sepete ekleyerek satın alma işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

Üniformalı Atatürk - Kanvas Tablosu

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Tema ve Boyut Seçimi 

Elbette yaşam alanımızı renklendirmenin, çeşitli tablo tasarımlar eklemenin motivasyonumuzu çok etkilediğini biliyoruz. Fakat yaşam alanımıza koyacağımız sanat eserler ve kişisel kanvas tablolar mekân ile muhakkak uyumlu olmalıdır. Büyük bir mekâna küçücük bir tasarım ya da tablo koymak ya da cephesi dar olan bir duvara nereyese duvar boyutunda büyük bir tablo koymak uygun olmaz. Bu durumda mekân daralır ve tabloyu göremeyiz. Aynı zamanda tablo mekâna çok büyük olduğu için sevdiğiniz bir tasarım ya da sanat eseri olsa bile bir süre sonra gözünüzü yorabilir. 

Tema seçimi de çok önemlidir. Aslında ne olduğunu hiç anlamlandıramadığımız modern bir sanat eserini düşünün bu eseri evinize yada ofisinize koyduğunuzda, bulunduğunuz ortamı gerçekten renklendirmiş olmayacaksınız çünkü sizin için bir anlam ifade etmeyen bir tablo bulunduğunuz mekânda sadece yer kaplayacaktır. Ofis veya eviniz için daima sizin için değerli, anlamlı, özel ya da en azından sevdiğiniz parçaları seçmelisiniz. Eviniz için en kullanışlı tablolardan birisi ise kişisel kanvas tablolardır. Ortak yaşam alanınızı paylaştığınız aileniz, akrabalarınız ve dostlarınızla birbirinden güzel anılarınızı evinizin duvarlarına yerleştirebilirsiniz. 

Old Books - Eski Kitaplar - Kanvas Tablosu

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Kişisel Fotoğraflardan Kanvas Tablo Yapımı 

Kişisel fotoğraflardan tablo yapmak hem sevdikleriniz, hem de kendiniz için unutulmaz bir hediyedir. “Hediyedir” ifadesini kullanıyoruz çünkü anlamlı bir parça alıp veya tasarlayıp evinize yada ofisinize koymak aslında kendinize de bir hediyedir. Kişisel kanvas tabloları hediye ettiğiniz kişi bu hediyeyi duvarda devamlı olarak görür. Dolayısıyla anılarınızı, kendi çektiğiniz fotoğrafları ölümsüzleştirmek, evinizi ve ofisinizi hareketlendirmek adına oldukça önemlidir. Bu işlemi, Tablohane’de sen tasarla seçeneği ile çok pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Böylece kendinize veya sevdiklerinize anlamlı hediyeler verebilirsiniz.

Sanatsal Kanvas Tablolar için Tasarım Önerileri 

Yaşam alanınız için sadece kişisel kanvas tablo tasarlamanıza elbette gerek yok. Sanatsal kanvas tablolara da duvarlarınızda yer verebilirsiniz. Elbette bu sanat eserlerinin mekân ve mekânda bulunan kişiler ile uyumu çok önemlidir. Sanat tarihine yer etmiş pek çok sanat eserini MDF, cam ve kanvas tablo seçenekleriyle Tablohane’de bulacağınız gibi, özel tasarımları yine puzzle ve duvar saati gibi ofis ve evlerinize farklı, özel tasarımlar katabilirsiniz. Bu mekânlara kişisel kanvas tablolarınızı da koyabilirsiniz. Ayrıca Tablohane’de yer alan mozaik tablo tasarla ya da kolaj tablo tasarla gibi seçeneklerle sadece özel resim tasarımları yapmakla kalmaz, sanatsal tasarımlar da üretmiş olursunuz. Evinizi ve ofisinizi bu özel sanatsal kanvas tablolar ve tasarımlar ile anlamlı hale getirebilirsiniz. 

Dağlar Arasında Gün Batımı - Kanvas Tablosu

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Ofis Dekorasyonunda Kişisel Kanvas Tablolarınızı Nasıl Kullanabilirsiniz? 

Tablolarınızı ofisinize, iş yerinize uyarlamak bazen zor olabilir çünkü ofis kanvas tabloları tema, bütünlük, renk açısından iş yerinde bazı faktörler nedeniyle sınırlandırabilir. Genellikle bu durum çok ciddi problemler yaratmasa da işinize ofisinize uygun tablo seçimi oldukça yerinde bir davranış olacaktır. Örneğin; ofisinizin duvarına oldukça büyük bir aile tablosu koymak yerinde olmayabilir. Fakat burası bir aile şirketi ise hem ailenizin üyelerini hem de şirket kurucularının fotoğraflarını tablo halinde koymak çok anlamlı olacaktır. Fakat siz bu şirkette sadece bir çalışansanız, değer verdiğiniz kişilerin tablolarını küçük boyutta tercih ederek masanıza koyabilirsiniz. 

Yalnızca kişisel kanvas tablolar değil, sanat tarihinde kült eserlerden sevdiğiniz parçalar varsa da ofisinizin duvarlarının rengi, boyutu ve sizin sanat eserine bağınızı gözetmek gerekir. Bir başka örnekle ofis çalışanları olarak hafta sonu stres atma etkinliği düzenlediniz. Bu etkinlikte çok eğlendiniz, stresten uzaklaştınız ve biraz dinlendiniz. Elbette böyle bir anı ölümsüzleştirmek ve ölümsüzleştirilen bu anı kanvas tablo halinde tasarlayıp iş yerinize asmak çok anlamlı olacaktır. 

Ev Dekorasyonunda Kişiye Özel Kanvas Tablolarınızı Nasıl Kullanabilirsiniz?

Ev dekorasyonunda kullanabileceğiniz ev tablo modelleri düşünüldüğünde ofise göre biraz daha özgür bir alana sahip olduğunuzu söyleyebiliriz. Çünkü evinizin içine koymak istediğiniz her şeyi siz belirler, kendi kişisel zevkerinize göre siz tasarlarsınız. Sanat tarihinde önemli gördüğünüz tabloları evinizin istediğiniz köşesine koyabilirsiniz. Fakat boyut faktörünü gözetmek ev de olsa önemlidir. 

Mekânın büyüklüğüne uygun boyutta kanvas tablo, ev ortamını daha ferah bir hale getirir. Her evde mutlaka aile tabloları yer alır. Ailenizin geçmiş üyelerini, biriktirdiğiniz güzel anılarınızı kişisel kanvas tablolar şeklinde tasarlayıp evinizin en güzel köşesine koyabilirsiniz. Aile üyeleriniz ya da dostlarınızla yaptığınız mozaik, cam, puzzle ve duvar saati gibi özel tasarımları da evinize koymak anıyı hatırlamanız ve değerli kılmanız adına çok önemlidir. 

Önceki yazımıza https://www.tablohane.com/blog/alexandre-cabanel-hayati-ve-eserleri-1244 linkinden ulaşabilirsiniz.

Başlık